cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 19°
19°

L'arquebisbe Milingo es casà mentre el Papa intentava frenar-lo

Joan Pau II li dedicà l'oració del diumenge perquè «tornàs a Deu»

L'arquebisbe zambià Emmanuel Milingo, de 71 anys, curandero, exorcista i gran cantant, es casà ahir a Nova York en una cerimònia organitzada per la secta Moon mentre el Papa resava per evitar aquest esdeveniment, qualificat des del Vaticà de «molt enutjós». Analfabet fins als dotze anys, monsenyor Milingo era tan pobre que no tingué les seves primeres sabates fins als devuit anys. Deu anys després fou ordenat sacerdot i als trenta-nou ja era arquebisbe de Lusaka. Tota una carrera a la qual hagué de renunciar a petició de Joan Pau II en decidir-se que les seves activitats de caçador de dimonis eren incompatibles amb el seu càrrec eclesiàstic.

La seva esposa, Sung Ryae, escollida pel mateix Moon, líder de l'Església de la Unificació, és una doctora coreana de 43 anys, i la cerimònia s'havia de celebrar conjuntament amb les d'altres 60 parelles. Les noces havien de ser una «cerimònia interracial i internacional», en la qual clergues protestants, jueus, islàmics... es casaven per primer cop o renovaven els vots. Mentre això s'esdevenia a Nova York, al Vaticà, en l'oració col·lectiva de la missa oficiada pel papa es va incloure una oració que encaixava perfectament en el cas de l'arquebisbe. «Orem "digué el papa" perquè aquells que, encara que havent-se allunyat de la fe però que treballen en la caritat i en la justícia, puguin tornar a escoltar la paraula del Pare, sempre disposat a tornar a acollir-los».

L'arquebisbe Milingo, malgrat anunciar dissabte la seva voluntat de contreure matrimoni, manifestà també la seva voluntat de mantenir-se fidel a la fe catòlica. Una precisió que podria allunyar la perspectiva d'una excomunió de manera immediata, tot i que, tenint-ne l'evidència, l'Església catòlica suspendrà tot d'una la possibilitat que Milingo exerceixi el seu ministeri sacerdotal en públic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.