algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
23°

La música de Joan Valent posa el caire introspectiu a «El viaje de Arián»

El compositor mallorquí ha fet la banda sonora d'aquesta pel·lícula sobre ETA

95718
Joan Valent actualment s'ha establert a Madrid.

El compositor mallorquí Joan Valent és l'autor de la banda sonora del film d'Eduard Bosch El viaje de Arian. La pel·lícula, actualment en cartellera, versa sobre la realitat actual d'Euskadi i ofereix una visió sense complexos i directe, fins i tot s'ha dit arriscada, sobre ETA i el seu entorn. Valent, autor de la música de pel·lícules tan conegudes com Mararia afirma que troba en la realització de bandes sonores una feina molt satisfactòria i destacà en concret aquest projecte. En aquest film, algunes escenes del guió s'han adaptat a la partitura del compositor.

L'argument se centra en el personatge d'una jove romàntica de vint anys (Ingrid Rubio) que lluita pels seus ideals des de la kale borroka. Enamorada de Vivaldi (Abel Folk), un terrorista veterà, decideix acceptar entrar en el comando Nafarroa per participar en tasques d'informació, en un segrest. «El principal problema a l'hora d'iniciar una banda sonora sempre és el plantejament. En aquest cas, com que es tractava d'un tema polèmic, vaig decidir fugir d'aspectes polítics i ressaltar la vessant dramàtica del personatge. El resultat és el d'una música molt introspectiva per a orquestra de corda que també compta amb percussió, oboè i piano», explicà.

La música de Vivaldi també té la seva petjada a la pel·lícula. «El fet que el protagonista masculí sigui un amant de la música de Vivaldi i s'anomeni com ell em féu reflexionar i després d'algunes audicions vaig incorporar algunes harmonies molt semblants a les del compositor». Valent comptà amb l'orquestra Ars Ensemble per a l'enregistrament dels devuit temes que s'inclouen al film i el més que ve sortirà al mercat en disc compacte. Actualment Valent també treballa en la producció musical del darrer film de Javier Rebollo que porta per títol Marujas asesinas.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.