cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
23°

Teatre de clown i música inusual per als dimARTS del mes de maig

«Algodoau» inaugura aquests vespres artístics al Teatre del Mar

L'espectacle més divertit i inusual està servit al Teatre del Mar durant quatre dimarts. El mes de maig, que segons el programa DimARTS del teatre comença avui, ho fa de la mà del teatre de clown amb l'estrena d'AlgodoAu de Ramón Merlo. Després seguirà la música més original amb Mamá quiero ser autista, una faceta desconeguda del sorprenent cantautor Daniel Higiénico, i Latin-Bach, una versió jazzística del compositor clàssic feta pel grup Encuentro. Per tancar i fer una programació rodona tornant al teatre de petit format, Luciano Feredico pujarà a l'escenari per explicar en clau d'humor la història de l'urbanita Loko Tidiano.

Així, les propostes conformen, en paraules de Carles Molinet, director del Teatre del Mar, «un grup compacte per la seva qualitat». El primer a demostrar que estan a l'alçada de l'adjectiu citat per Molinet és Ramón Merlo que, a AlgaodoAu «mostra en llenguatge de clown les dificultats en què es troba un home de ciutat a la Selva i com arriba a trobar-se amb un mateix», apuntà l'actor.

Daniel Higiénico, per la seva part, tampoc no pretén decebre el públic i oferirà als assistents un «espectacle lliure del que no es pot dir gaire cosa perquè cada vegada és diferent. No sé de què parlaré», apuntà el cantant. Això sí, se sap que tres quartes part del repertori són temes que no estan als seus discos. «Tenia ganes de cantar sol i he tret del calaix totes les cançons que no podia cantar amb el grup», comentà Higiénico. I un altre punt al seu favor és que segons esmentà el mateix Daniel «tot i que no tenc molt clar què faig, després resulta una cosa bastant coherent».

La següent proposta musical correrà a càrrec del grup Encuentro i està indicada tant per als amants del jazz com als de la música clàssica. «Ens interesa la connexió entre la música clàssica i la popular i no classificam ningú. Ens agrada la bona música sense fronteres», diuen els components de la banda. El resultat és una sessió instrumental en la que «respectant l'organigrama de Bach, afegim un altre tipus de sonoritat, arranjaments jazzístics», explicaren. També hi ha una part del concert que els seus integrants anomenen «moments de llibertat» que corresponen a cadascun dels músics. En el cas de Loko Tidiano, els espectadors veuran com es pot ironitzar fins a l'extrem sobre les diferents situacions quotidianes en les que es pot trobar un 'urbanita'.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.