algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

Jornada de portes obertes a Son Bonet

El públic que s'acostà al matí a l'aeròdrom va poder veure els diferents ultralleugers

Una jornada de portes obertes a Son Bonet va posar ahir punt i final a la V trobada aèria Illes Balears. El públic va poder veure des de les 10 hores els diferents avions i conèixer l'experiència que va viure Salvador Hedilla, el primer pilot que va fer el vol comercial Barcelona-Mallorca, així com saber la història de tots aquests mitjans de transport. A partir de les 11 i fins a les 14 hores hi va haver una recepció d'ultralleugers i una mostra d'avions antics.

Entre els que cridaren més l'atenció estava el veterà Jodel DR 1050, el súper saeta, reactor dissenyat a Espanya, l'Aviocar del SAR, l'AISA... Ara bé tots eren molt interessants. Durant tot aquest cap de setmana s'ha desenvolupat aquesta trobada aèria a través de diferents actes.

Així el dissabte, vint avionetes varen rememorar el trajecte fet a l'any 1916 que es realitza en més o menys una hora i mitja. Hi va participar Laureano Ruiz, tota una institució de l'aviació espanyola, que als seus 76 anys segeuix sorprenent amb les seves acrobàcies amb l'avioneta. Amb aquesta competició es va rescatar la II Copa del mediterrani, 84 anys després de la primera, la que realitzà Hedilla.

El president de l'Associació Aeroclàssica Illes Balears, Miquel Buades explicava ahir que el públic podia entrar en els avions però no volar ja que per realitzar exhibicions aèries, Aena les exigia una assegurança que no estava al seu abast. En el sopar del dissabte a la nit, es varen reunir tots els participants, s'entregaren els diferents premis i també hi va haver reconeixements per als pilots més joves així com per als veterans.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.