algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Els amics de Bonet de San Pedro fan un homenatge al seu pare musical

Devuit artistes posen la seva veu a les cançons del llegendari músic mallorquí

Entre amigos, el merescut homenatge en forma de disc que devuit artistes reterren a Pere Bonet Mir, més conegut pel nom artístic de Bonet de San Pedro, fou presentat ahir de manera oficial en la seu mallorquina de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE). L'acte comptà amb la presència d'alguns dels cantants que posen veu als 22 temes que conformen aquest treball recopilatori: Toni Obrador, Genia "la veu femenina dels Valldemossa", Toni Morlà, Joan Manel Escobedo, Joan García Orell i Jaume Sureda. Gairebé tots ells coincidiren a qualificar a Bonet de San Pedro com el seu «pare musical» i a trobar en ell una extraordinària referència.

A més dels artistes abans esmentats, també participaren en la gravació d'aquest disc Moncho Borrajo, Margaluz, Miquel Jover, Toni Frontiera, Serafín Nebot "Los Javaloyas", Xisco Balaguer "Los Beta", Maria Luisa Gaspar, Luis P. Javaloyas, Chimo, Orquesta Mallorqueta, Joana Pons i Ses Guitarres i Manuel «El Cubanito». Un dels principals precursors d'aquest projecte fou el fill de l'artista, Pere Bonet, qui explicà que la idea sorgí «com a resultat d'una trobada d'amics i coneguts de mon pare, que decidiren unir els seus talents per demostrar-li la seva admiració».

Els temes escollits per formar part d'aquest disc foren designats pel mateix Bonet de San Pedro, qui fou qui donà el vistiplau definitiu a aquest projecte i l'encarregat de revisar-lo personalment. Un cop feta la selecció de cançons, la majoria de les quals parlen dels encants de Mallorca i de les Illes Balears, es pensà en les veus que les podrien interpretar, de tal manera que cada cançó s'adaptés el millor possible a la forma de cantar del seu corresponent intèrpret. Pere Bonet fill també manifestà que amb aquesta iniciativa es pretén «promocionar la imatge d'allò mallorquí».

Tots els artistes col·laboradors no ho dubtaren ni un sol moment a l'hora de donar el «sí» i fer possible que Entre Amigos sortís a la llum. A més també tingueren paraules d'elogi per al músic mallorquí. Toni Morlà qualificà Bonet de San Pedro com «una institució» i destacà que «no es limità a cantar sinó a compondre i a tocar diferents instruments, arribant a ser predecessor d'estils musicals com el swing», mentre que García Orell coincidí a opinar que «és difícil trobar un artista de la seva rellevància». En la mateixa línia, Jaume Sureda destacà també la humanitat de Bonet de San Pedro. «És amic dels seus amics i el seu caràcter i talent l'han convertit en l'últim bohemi de Mallorca», comentà el músic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.