algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Mor el novel·lista i professor de literatura Malcolm Bradbury

L'escriptor i crític literari sir Malcolm Bradbury, autor d'El món modern, morí als 68 anys després d'una llarga malaltia, segons va informar dilluns un dels fills del novel·lista. Bradbury és famós per títols com Stepping westwards, The history Man, Doctor Criminale, Jacques the fatalist, Rates of exchange i To the Hermitage. L'autor també és conegut per les seves classes d'escriptura creativa a la universitat nord-americana d'East Anglia, que varen ser sinònim d'un nou estil britànic. Bradbury era considerat com un dels més prolífics de la seva generació.

El seu primer alumne va ser l'escriptor Ian McEwan, autor de Black dogs i The cement garden. També Kazuo Ishiguro, autor de The remains of the day, i la recentment apareguda en català A pale view of hills (Una pàl·lida vista dels turons) va tenir com a tutor Bradbury. Nascut a Sheffield, al nord d'Anglaterra, Bradbury era fill d'un treballador del sector ferroviari que estudià a les universitats de Londres i Leicester.

La novel·la més famosa de Bradbury, The history man, publicada el 1975, narra la vida d'un professor universitari. Bradbury també va fer guions per a televisió i adaptà novel·les de l'escriptor Kingsley Amis. La comunitat literària anglesa ha lamentat la mort d'aquest autor: els escriptors consideren que han perdut una font d'inspiració i els lectors, un mestre de la sàtira.

Per un dels seus alumnes més coneguts, Ishiguro, «Bradbury era un professor comprensiu i respectuós, que rebutjava els dogmes i estimava les paraules». Ian McEwan, un dels seus primers deixebles, afirmà que «aquesta és una gran pèrdua, no només pels qui el coneixíem personalment, sinó per tota la cultura literària, de la qual Bradbury n'era un meravellós ambaixador i un excel·lent mestre».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.