algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.46°

Breus

• LLENGUA

Manuals universitaris en català El volum de manuals i llibres de text universitaris en català s'ha quadruplicat en els darrers anys. Les biblioteques universitàries catalanes tenen actualment catalogats 3.130 llibres de text i manuals, xifra que el 1990 era de 830 llibres. L'any 1990 es va iniciar el Programa d'Ajudes de la Generalitat per promocionar i editar en català llibres de text, guies, diccionaris i manuals de nivell universitari. Les universitats i editorials van revisar les àrees temàtiques més necessitades de llibres de texts i manuals en català quan es van iniciar les subvencions. Dret, Ciències Ambientals o Enginyeria Industrial no disposaven de texts en català destinats als universitaris. Un dels casos més significatius és la carrera d'Informàtica, en la qual abans de 1990 només existien quatre títols en català. EP.

• ART

Restauració del «Moisès» El Moisès de Miquel Àngel, obra mestra de l'escultura universal, serà restaurat durant els primers mesos del 2001 davant la mirada permanent d'una xarxa de càmeres que permetran seguir els treballs a través d'internet. El projecte abraça tot el complex on s'ubica la colossal escultura, a l'església romana de San Pietro in Vincoli: la tomba del papa Juli II, per a qui va treballar Miquel Àngel. La ministra italiana de Béns Culturals, Giovana Melandri explicà que amb aquesta iniciativa s'obre un nou període en la restauració de les grans obres d'art a la vista del públic. AGÈNCIES.

• EXPOSICIONS

De Picasso als nostres dies La casa de cultura de Fuengirola acull l'exposició De Picasso a nuestros días que recull l'obra de grans mestres del gravat espanyol contemporani. A través de l'obra de 26 artistes gravadors es dóna una àmplia visió del que ha estat la creació d'aquesta producció artística en els darrers cent anys. La mostra donarà a conèixer l'obra de representants d'avantguardes històriques com Maruja Mallo o Gregorio Prieto.EP.

• LITERATURA

El món de Campoamor Manuel Lombardero rescata, en un estudi publicat per Planeta, la vida i obra de Ramón de Campoamor, el poeta asturià de la segona meitat del XIX autor de Doloras, Humoradas i Pequeños poemas. A través de l'experiència vital d'aquest autor es pot seguir l'ambient polític i literari de l'epoca. L'estudi, titulat Campoamor y su mundo, reconstrueix l'atmosfera de l'Espanya del poeta nascut a Navia. EFE.

Autobiografia de Mohamed Chukri El pan desnudo, autobiografia de Mohamed Chukri ha encapçalat, durant 17 anys, la llista de llibres prohibits al Marroc. Aquest llarg exili literari acabà el passat 30 d'octubre quan Mohamed Achari, nou ministre de Cultura i amic personal de l'escriptor, anuncià la decisió del Govern de tornar a permetre la venda d'aquesta obra, que relata la infància i adolescència de l'autor, marcades per l'analfabetisme, la misèria i la marginació, a Tànger durant els anys 40 i 50. AGÈNCIES.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.