nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

El Festival de Cinema preestrena a Palma el film «La ruta hacia El Dorado»

La pel·lícula estarà en cartell des del 15 de desembre

La darrera pel·lícula d'animació de la productora d'Spielberg, La ruta hacia El Dorado, es preestrenà ahir a Palma dins el Festival Internacional de Cinema de les Illes Balears. El mite de la ciutat d'or durant els primers anys de la Conquesta d'Amèrica és el pretext argumental del film de DreamWorks, que s'estrenarà a les principals pantalles espanyoles dia 15 de desembre.

Ahir, el mallorquí Marc Mateu, que estigué a càrrec de la il·luminació i va concloure l'«story-board» de la producció, acompanyat del dissenyador de personatges Carlos Granjel, explicaren les seves experiències com a part de l'equip de 700 persones responsable del film. Granjel destacà que en la realització d'una pel·lícula d'animació moderna, com és el cas, cada personatge exigeix mitja dotzena de dibuixants, a més d'una complexa organització per la fragmentació d'un treball en el qual cada dia és més important la creació informàtica. Així mateix, «de cada cop més s'empren l'animació 2D i 3D simultàniament», indicà.

Aquest aspecte va ser també referit per Mateu, que puntualitzà que, tot i l'avanç de la informàtica, «les tècniques han d'estar supeditades a la història» i els creadors són conscients en tot moment de la història en el seu conjunt. «Si comptam des de la idea original fins al moment de l'estrena d'una pel·lícula d'aquestes característiques, han passat quatre anys», explicà Mateu. La pel·lícula està dirigida per Eric «Bibo» Bergeron i Don Paul i els personatges principals han estat doblats a la versió castellana per Victoria Abril i Joel Joan, entre d'altres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.