algo de nubes
  • Màx: 18.11°
  • Mín: 13.93°
18°

Breus

• LITERATURA

Distinció El catedràtic de Literatura Catalana i crític literari Joaquim Molas (Barcelona, 1930) ha estat nomenat soci d'honor de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC). Un acord de la junta directiva d'aquesta entitat ha seleccionat Molas per «la seva dedicació continuada en la difusió, l'estudi i la formació universitària relacionada amb les lletres catalanes». El catedràtic, que ja ha acceptat la distinció de l'AELC, ha obtingut recentment el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes.EP.

Nova novel·la de Saramago La novel·la La caverna de José Saramago tindrà un llançament inèdit amb una marató per 14 localitats portugueses i presentacions a les capitals d'Angola i Moçambic, segons informà l'editorial Caminho. Saramago qualifica aquesta obra com «un viatge a l'interior de la pedra», que completa la trilogia amb Assaig sobre la ceguesa i Tots els noms. AGÈNCIES.

• CELEBRACIÓ

Fundació Miró La Fundació Joan Miró ha presentat avui una carpeta de 6 gravats per celebrar el seu 25è aniversari, les celebracions del qual acabaran la primavera del 2001. Això coincideix amb el final de l'ampliació i l'exposició d'una col·lecció de 23 obres de Joan Miró que han estat cedides per un particular japonès durant un període de 9 anys. Les obres cedides pertanyen a Frederic Amat, Alfons Borrell, Riera i Aragó, Antoni Llena, Robert Llimós i Perejaume, molt vinculats a la Fundació. EP.

• ART

Recuperen un Picasso La Policia turca localitzà, a la província de Mardin, al sud-est del país, un altre dels quadres del pintor espanyol Pablo Picasso, suposadament robat durant la invasió de Kuwait per part de les tropes de l'Iraq el 1990. La pintura, de 83x67'5 centímetres, titulada Dona despullada, fou localitzada quan entrava al país per la frontera amb l'Iraq després de rebre un informe secret, segons informà la direcció de seguretat de Mardin. Tal com es veu a la imatge, la Policia detingué quatre persones relacionades amb l'intent de passar el quadre. Amb aquest ja són cinc, La fermiere, Dora Maar, Dona amb dos rostres i Tassó amb dona i home, els quadres de Picasso recuperats enguany per la Polica turca. Possiblement totes les obres foren robades del palau reial de Kuwait.AGÈNCIES.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.