muy nuboso
  • Màx: 17.17°
  • Mín: 11.35°
16°

Assumpta Serna fou homenatjada pel Festival Internacional de les Illes Balears

Aquesta és la primera vegada que es reconeix la seva trajectòria cinematogràfica

101756
Assumpta Serna parlà del seu homenatge ahir a l'hotel Armadams. | C. Viera.

Des que Assumpta Serna rodà el seu primer llargmetratge, La orgía, l'any 1978, han plogut moltes pel·lícules. El llistat és no només d'una quantitat important sinó també d'una qualitat considerable. Per això, la IV edició del Festival Internacional decidí enguany retre un homenatge a l'actriu catalana durant la inaguració del certamen i fer durant els dies en què es desenvolupa la mostra un petit recorregut per algunes de les seves pel·lícules més significatives. «És essencial que la seva obra sigui coneguda» apuntà el director del festival Rafael García de Loza, però també les dimensions del certamen cinematogràfic són limitades i només es podran projectar els films Matador i El maestro de esgrima.

«És la primera vegada que em fan una retrospectiva» apuntà l'actriu, que es mostrà contenta de protagonitzar aquest acte de reconeixement al seu treball. Al seu currículum,que consta de més de cinquanta pel·lícules,«hi ha coses que no s'han vist i també hi ha coses que es quedaran perdudes per algun lloc» explicà Serna. Entre aquestes pel·lícules poc vistes estaria Matador, que es projectarà el pròxim dimecres.

Un rodatge en el qual Assumpta treballà sota la direcció de Pedro Almodòvar l'any 1986 i que «significà la projeció internacional» per aquesta reconeguda actriu segons apuntà ella mateixa. «Una pel·lícula que es prohibí a moltes sales perquè era atrevida, i deia coses que no interessava sentir», «no era l'Almodóvar més digerible de Mujeres al borde de un ataque de nervios que ja no va tenir tants problemes per exhibir» comentà. Amb una situació molt diferent es trobà l'altre film que es projectarà, El maestro de esgrima. Aquest s'estrenà amb molts menys problemes i amb ell «va culminar el periple de la conquesta americana» digué l'actriu catalana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.