algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Dos espanyols descobreixen un nou tractament per combatre el glaucoma

Els investigadors Assumpta Peral i Jesús Pintor presentaren ahir, al Congrés d'Optometria que es du a terme a Múrcia, el seu descobriment, pioner al món, del tractament del glaucoma a través de la molècula Adenosina Tri Fosfat (ATP).

A l'esmentat congrés, organitzat pel Col·legi d'Optometria i Contactologia de la regió de Múrcia, hi participen 250 especialistes i universitaris de diferents comunitats autònomes.

El bioquímic Jesús Pintor explicà que les seves insvestigacions han localitzat un grup de molècules d'origen natural, existents a qualsevol cèl·lula del cos, que poden ser utilitzades en forma de col·liri per al tractament de «l'ull sec» i del glaucoma, malaltia que és la segona causa de ceguesa del món.

Pintor i Peral, que és òptica optometrista, varen fer públic en el congrés el descobriment, en què tots dos treballen des de fa dos anys, després de presentar la documentació per tal de patentar el producte, pel qual ja s'ha interessat un laboratori farmacèutic nord-americà.

Per explicar la importància de la troballa, l'investigador de 35 anys assenyalà que la indústria farmacèutica que tracta el glaucoma mou 2.000 milions de dòlars a l'any. Pintor afegí que els tractaments actuals presenten «bastants efectes secundaris» en els pacients de glaucoma, patologia irreversible, i «el nostre tractament els presenta menors».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.