muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
15°

Un Picasso de l'època blava, venut per 10.660 milions de pessetes

La «Dona de braços plegats» i Giacometti superaren les expectatives

El rècord obtingut per un llenç del període blau de Pablo Picasso i per una escultura d'Alberto Giacometti compensà el decebedor resultat de la resta de les obres subhastades a Christie's ahir a Nova York.

L'obra Dona de braços plegats va ser adjudicada per un preu final de 55 milions de dòlars (aproximadament 10.660 milions de pessetes). D'aquesta manera, el llenç supera l'anterior rècord del pintor espanyol en subhasta, que ostentava Les noces de Pierrete, que es va vendre per 51'6 milions de dòlars. Un comprador anònim, que actuava per telèfon i que s'identificava amb el número 901, fou el vencedor de la licitació.

El llenç, corresponent a l'època blava de Picasso, fou comprat el 1936 per un col·leccionista de Chicago, Chauncey MacCromick, i des d'aleshores no havia canviat de mans. Aquest fet, juntament amb el bon estat de conservació del quadre i la poca quantitat de pintures de l'època blava que surten a la venda, va fer que se'n disparàs el preu, arribant a valer el doble del que calculaven els experts.

L'altra sorpresa de la nit fou la venda de Grande femme debout I, un bronze de Giacometti que forma part d'una sèrie de sis i exemplifica les figures de proporcions exageradament allargades que marcaren la feina de l'artista els anys 60. El preu final va arribar als 14'3 milions de dòlars.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.