algo de nubes
  • Màx: 16.64°
  • Mín: 7.61°
16°

El Bisbat de Menorca tancà les portes de la catedral de Ciutadella a Joan Pons

La UIB no podrà celebrar-hi la investidura com a doctor honoris causa del baríton

93676
Joan Pons.

El Bisbat de Menorca tancà les portes de la catedral de Ciutadella a Joan Pons i es negà a cedir el temple com a escenari de la seva investidura com a doctor honoris causa per l'Universitat de les Illes Balears (UIB). Davant aquesta sorprenent negativa, i sense conèixer el vertader motiu, la UIB optà per dur a terme la cerimònia, que tindrà lloc el pròxim dia 18 de novembre, al teatre municipal des Born, de la mateixa localitat menorquina.

«La intenció inicial era fer l'acte en un marc més solemne, com és la catedral de Ciutadella, però davant la negativa del Bisbat ens hem vist obligats a cercar un altre lloc. Ha estat una autèntica sorpresa, ja que hem duit a terme altres actes com aquest en esglésies mallorquines i mai no havíem trobat cap trava. El doctor Mascaró fou investit a l'església de Santa Margalida i Pep Melià rebé els honors a l'església d'Artà, per posar-ne dos exemples», assegurà el vicerector de Relacions Institucionals i Alumnes de la UIB, Jaume Sureda.

«A Joan Pons el seduïa molt la idea de poder cantar dins la Seu després de la cerimònia d'investidura, però no crec ara que pugui fer-ho al Teatre des Born, ja que allà no hi ha espai físic per posar-hi una orquestra. Serà una pena, però de tota manera ens esforçarem al màxim perquè tot surti bé i amb la solemnitat que es mereix», afegí Sureda.

Si bé l'acte d'investidura serà dia 18 de novembre, els actes protocol·laris començaran un dia abans amb la tradicional sembra d'un arbre per part de l'homenatjat, que tindrà lloc a les instal·lacions de l'extensió que la UIB té a Alaior.

Ja durant la cerimònia d'investidura, Joan Pons tindrà com a padrins el doctor Puigener i la vicerectora Mercè Gambus, que durà a terme la defensa dels seus mèrits. El doctor Pius Tur també hi participarà com a representant de l'àrea de música de la UIB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.