cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.97°
12°

Clara Sánchez: «En literatura la singularitat preval sobre el gènere»

L'escriptora participà ahir en el VIII Curs de Literatura Universal

64170
Sánchez és la segona escriptora duita a Sa Nostra. | S.A.

L'escriptora de Guadalajara Clara Sánchez aterrà ahir a Palma procedent de Madrid, ciutat on resideix des de fa anys, per oferir una conferència emmarcada en el cicle Escriptores, dins el VIII Curs de Literatura Universal de Sa Nostra que coordina la Universitat de les Balears. Sánchez abordà la seva intervenció oposant-se a l'etiqueta de «literatura femenina» com a tret distintiu de l'obra creativa.

Per l'escriptora, «en literatura la singularitat està per sobre del gènere. Cada escriptor escriu des d'unes condicions concretes, algunes dones escriuen sobre dones i jo escric sobre temes universals. Totes les que participam en aquest cicle tenim en comú el fet de ser dones, però la nostra literatura és molt diferent». Així mateix, la novel·lista es referí al sentit pejoratiu amb què s'utilitza en molts casos el terme: «Hi ha escriptors, i també hi ha al·lotes que escriuen».

Clara Sánchez, llicenciada en Filologia Hispànica, no es recorda a si mateixa «sense un paper i un bolígraf a la mà». Per a ella escriure és la seva forma d'aclarir-se, d'intentar entendre com funciona el món, «que sempre m'ha fet una mica de por».

L'escriptora s'autodefineix com una persona pudorosa, tímida, que utilitza la paraula impresa per comunicar-se amb la resta del món, vehicular les seves emocions, «les sensacions evanescents que la literatura aconsegueix conservar». La seva darrera novel·la, Últimas noticias del paraíso, fou guardonada amb el premi Alfaguara 2000. Per Sánchez, el premi suposa «el reconeixement d'un treball molt solitari, del resultat del qual no n'estàs mai segura. Crec que cada escriptor hauria de rebre un premi».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.