cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.4°

S'inicia la polèmica operació de 15 hores per separar les siameses de Manchester

La intervenció suposarà la mort d'una de les dues

L'operació quirúrjica per a separar les siameses de Manchester, amb la intenció que una de les dues pugui viure, començà ahir dematí a l'hospital Saint Mary de la ciutat anglesa. La intervenció, d'una durada prevista de 15 hores i en la que participa un èquip mèdic de vint persones, suposarà la mort d'una de les dues, Mary, però permetrà una vida relativament normal per a Jodie.

El procés legal per a la separació començà el mes d'agost, després del seu naixement. Les bessones nasqueren unides per l'abdomen i ambdues compartien l'espina dorsal, el cor i dos pulmons. Mary estava esgotant les reserves vitals de Jodie perquè depenia del seu oxígen i de la circulació de la seva sang. Els metges afirmaren que era impossible que ambues sobrevisquessin amb els órgans vitals tan limitats, per la qual cosa aconsellaren la separació. Els pares de les bessones s'hi oposaren per motius religiosos.

El Tribunal Suprem d'Anglaterra i Gal·les va donar la raó als metges i fallà en favor de la separació de les criatures. Els pares no apel·lararen la decisió. Els pares de les nines, deixaren l'anonimat ahir vespre ja que acceptaren participar a un programa de televisió per a recaptar diners per tenir cura de Jodie.

Els experts creuen que Jodie té un cinc per cent de possibilitats de morir a la taula d'operacions i que tendrà, més endavant, problemes funcionals. A Jodie li hauran de reconstruir el recte, els òrgans sexuals i la part baixa de l'abdomen i també necessitarà empelts de pell que s'extrauran dels teixits de la seva germana. En tot cas passarà a l'hospital com a mínim els primers cinc anys de la seva vida.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.