algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

«La televisió és popularitat, però no té la categoria interpretativa del teatre»

Arturo Fernández vindrà a Palma amb motiu de la reposició de «Bahía de Palma»

97788
L'actor guarda molt bons records del rodatge de la pel·lícula.

El Teatre Principal es vestirà demà de gala, com si d'una gran estrena es tractàs, per acollir la reposició d'una de les pel·lícules que marcaren una etapa en la història del cinema espanyol, Bahía de Palma. A aquesta nova estrena hi assistiran alguns dels qui la varen fer possible: Teresa del Río, una de les protagonistes; Joan Bosch, el director i Arturo Fernández, el protagonista masculí. Diari de Balers parlà amb l'actor sobre el que suposà aquesta pel·lícula en el seu moment, entre moltes altres coses.

"Què us pareix el fet que es reposi ara una pel·lícula com «Bahía de Palma»?
"Em sembla una idea magnífica i ho vull agrair a qui n'hagi tingut la iniciativa. El film, a banda de ser una gran pel·lícula, marcà un gènere i partint d'ella se'n feren moltes altres que no arribaren a obtenir l'èxit que Bahía de Palma tingué.

"Què destacaríeu del film?
"A banda del fet sorprenent que la censura deixàs passar per primera vegada la imatge d'una dona en bikini, destacaria el gran repartiment. També crec que és molt important la història, que és una bona història, i la bellesa de Mallorca. Per mi ha estat, juntament amb Un vaso de whisky, la pel·lícula més important que he fet.

"Què és el que més recordau del rodatge i de la vostra estada a Mallorca?
"Les ganes que tenia jo de treballar, l'entusiasme i l'empenta que hi vaig posar i l'hospitalitat de la gent d'aquí. Des de llavors han passat moltes primaveres, però per a mi aquella va ser una primavera meravellosa de la qual puc conservar uns grans records.

"Quina és la vostra relació amb la nostra ciutat?
"Fa molts anys, el 57, en una entrevista algú va dir que Mallorca era «l'illa d'Arturo», i després es va fer una pel·lícula amb aquest títol, això ja és prou eloqüent. Jo amb la companyia de teatre venia sovint i passava alguns dies aquí. En una de les meves estades, concretament l'any 1964, fins i tot em vaig comprar un ca, que em va acompanyar durant 13 anys i que a més em recordava l'Illa.

"Com veis vós els canvis que ha anat patint la ciutat des dels anys 60 fins ara?
"Per mi Palma és la mateixa ciutat i Mallorca la mateixa illa. Malgrat que hi hagi més gent i més construccions aquest continua sent un lloc bell. A mi no m'estranya que de cada cop siguin més els que vulguin venir a aquesta illa a passar els seus darrers dies. L'hospitalitat i la simpatia de la gent no han canviat gens. Palma, i Mallorca en general, sempre serà el lloc ideal per prendre tranquil·lament el sol llegint un bon llibre.

"Canviant de tema, quina és ara la vostra relació amb el teatre?
"Des de fa quatre anys el tenc una mica «abandonat», perquè m'he dedicat bàsicament a fer televisió.

"Ja que ho heu esmentat, què pensau de la televisió, és un element necessari per triomfar com a actor?
"Jo creia, abans de començar a fer televisió, que era un home públic, però estava equivocat. La televisió em va demostrar què era la popularitat. Des que faig una sèrie setmanal la meva popularitat és massiva, perquè des de la televisió entres a les cases de la gent. A banda d'això, crec que per a un actor el mitjà televisiu i el cinema el popularitzen, sempre que sigui un producte d'èxit, però no li donen la categoria interpretativa que proporciona el teatre.

"Vós heu estat des de sempre un galant, el seductor per excèl·lencia de l'escena. Quin és el vostre secret? 
"No hi ha secrets, la meva seducció rau en el fet que estic sobre un escenari, que interpret el paper d'un seductor creat per algú altre. A la vida real les coses no són ben bé així. De tota manera, ma mare de petit em va ensenyar que sempre havia d'anar net i amb corbata. Jo li vaig fer cas i no m'ha anat malament.

"I ja per acabar, qui creis vós que dins el panorama actual podria ser el vostre successor?
"Interpretativament no ho sé, però dubt que estèticament en tengui cap.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.