cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
20°

El Projecte Home ret un homenatge a la cultura de la solidaritat i a l'altruisme

La celebració del XIII aniversari serví per agrair la col·laboració als seus voluntaris

L'organització Projecte Home Balears celebrà ahir el seu tretzè aniversari. Aprofitant l'avinentesa, la institució va voler fer un homenatge als seus voluntaris, peça clau en el desenvolupament de la seva feina. Durant aquests anys d'existència de l'ONG, que fa feina per ajudar els toxicòmans a rehabilitar-se i reinserir-se a la societat, han passat per les seves instal·lacions una mitjana d'uns 700 voluntaris, dels quals uns dos-cents han estat en actiu durant aquest any.

El president de la institució, Bartomeu Català, que remarcà que «el voluntari no és de cap manera un treballador de mà barata», es va mostrar molt satisfet de «poder oferir la possibilitat de ser solidari i de formar bons professionals en aquest terreny». Aquesta «tasca callada i molt eficaç de centenars de voluntaris», segons Lino Sales, cap de comunicació, es distribueix en diferents sectors d'actuació.

Pau Buades, responsable del voluntariat, explicà que la tasca més important és la que es porta a terme als pisos d'acollida amb els quals es pretén aconseguir que els drogodependents visquin en un ambient tan pròxim com sigui possible al familiar. «Els joves arriben a considerar el voluntari com un membre de la família», comentà Català. Un altre àmbit d'actuació és el sanitari, en què a part dels professionals contractats, es treballa per orientar i motivar els al·lots perquè es preocupin de la seva salut.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.