algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
10°

«Dalí fou capaç d'aconseguir allò que tot home persegueix, ser eternament un nin»

Albert Boadella, director d'Els Joglars, parlà de l'obra que presentaran a Palma

Els Joglars tornen a Palma per presentar al públic mallorquí la seva darrera producció, Daaalí. L'esdeveniment tindrà lloc del 7 al 17 de setembre a l'Auditòrium de la ciutat. Capitanejant aquesta formació trobam la figura d'un home especial, que destaca per la seva originalitat, innovació i polèmica en la creació teatral, Albert Boadella. Diari de Balears ha parlat amb aquesta figura representativa del teatre actual.

"Podeu explicar als espectadors mallorquins que és allò que veuran a «Daalí»? 
"Aquest muntatge repassa la vida i l'obra d'aquest personatge, però se centra sobretot en la seva personalitat contradictòria, genial i humorística. És una obra basada en el que ha inspirat Dalí, ja que és una figura que va aconseguir allò que tot home (i em referesc al sexe masculí) persegueix, ser un nin durant tota la seva vida. Va saber escollir i mantenir les millors coses de la infància, que el varen acompanyar durant la resta de la seva existència. Fins i tot Gala és un reflex d'aquesta personalitat, és la «dona mare».

"Per què heu escollit vós Dalí a l'hora de crear un espectacle teatral? 
"Perquè Dalí era un home molt teatral, amb una gran dimensió social i un enorme carisma públic, a més a més és un personatge i no com d'altres que van de personatges i només ho són a mitges o les tres quartes parts.

"És cert que amb aquesta obra tancau la trilogia que començà amb «Ubú President»? 
"Sí, amb Ubú President, La increïble història del Doctor Floid i Mr Pla i ara Daaalí tancam una sèrie d'obres amb les quals hem volgut mostrar tres formes molt diferents d'entendre la vida, la del polític que s'aprofita dels seus conciutadans, la del filòsof «de bon rotllo» que dóna importància a les petites coses de la vida i la de l'artista excèntric, un home franc i sincer que diu el que pensa, una cosa encara perillosa a la nostra societat.

"El protagonista de les tres obres ha estat l'actor Ramon Fontserè, a què es degut això? 
"És per una raó molt senzilla. L'entrenador d'un equip sempre alinea els millors jugadors per guanyar el partit, doncs jo faig el mateix. Fontserè és un actor extraordinàriament dotat que no imita els personatges com fan molts. Crea els personatges, els posseeix, els arriba a sentir...

"Quins són els vostres projectes un cop acabada la gira amb «Daaalí»? 
"De moment tenim Daaalí com a mínim per un any més. És una obra que està funcionant molt bé, no havíem tengut mai una obra amb tant d'èxit. De tota manera ja estam preparant un nou projecte que suposarà un trencament radical (com tots els nostres espectacles) amb tot el que hem fet fins ara. Es tracta d'un muntatge sobre el món de les relacions de parella, sobre l'amor, un tema que nosaltres no hem tractat mai. Havíem parlat de fer una coproducció amb la Companyia Nacional de Teatre Clàssic i probablement aquest sigui el moment adequat. El punt de partida és El libro del buen amor de l'Arcipreste de Hita.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.