nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

L'Academy of St. Martin in the Fields clou les Serenates d'Estiu

La reconeguda petita orquestra de cambra Academy of St. Martin in the Fields, dirigida per Kenneth Sillito, és l'encarregada de tancar demà vespre la celebració de les trenta edicions de les Serenates d'Estiu. L'octet britànic, que ja va actuar anteriorment al castell de Bellver amb motiu d'aquest Festival Internacional de la Música, interpretarà en aquesta ocasió quatre peces de cambra.

La primera part del programa s'iniciarà amb el Preludi i Scherzo Op. 11 del compositor contemporani Dmitri Shostakovitx. Es continuarà amb la interpretació del Quintet núm. 4 en sol menor k.516 del compositor romàntic W.A. Mozart.

La segona part estarà ocupada per peces del segle XIX de la mà de R. Strauss i el seu Sextet de l'òpera «Capriccio» Op. 85, i J. Raff amb l'Octet en do major Op.176. Aquesta actuació és la mostra que han aconseguit el propòsit que persegueixen des que es va fundar la formació el 1967.

Interpreten obres cambristes que van des de quintets fins a octets, sense haver de ser un habitual quartet de corda que es veu obligat a col·laborar amb músics convidats. Format per solistes d'orquestra, l'Ensemble de Cambra fa gires com a octet de corda dins i fora del Regne Unit. També fan gires com a sextet amb la formació l'Octet Shubert o amb un grup de dos violins, dues violes, violoncel, contrabaix i dues trompes, a fi d'interpretar els magnífics Divertimenti de Mozart.

A part dels festivals d'estiu de Mallorca i Menorca, a Ciutadella, han actuat en les temporades de concerts de la Península com a Saragossa o a Bilbao. Cada any fan gires per Europa i Nord-amèrica i darrerament han actuat a Austràlia, Taiwan, Nova Zelanda i Noruega. Abans de ser grup de cambra, l'Academy of St. Martin in the Fields, que es creà el 1959, eren un grup d'onze amb la idea d'actuar en públic sense director.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.