cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

«L'art cinematogràfic nasqué, continua sent, i sempre serà el més impur de tots»

El director Antoni Aloy explica les seves impressions sobre el cinema i la situació illenca

El propers dies 23 i 24 de setembre la seva òpera prima, Presences of mind podrà veure's al Festival de Sant Sebastià, a la secció de Zabaltegui per a nous realitzadors. Com anuncià Diari de Balears fa setmanes, aquesta serà la seva gran estrena com a director i ja la farà «trepitjant la catifa vermella». Ell és Antoni Aloy, un mallorquí que per als que coneixen tant sols una mica el món del cinema illenc no necessita presentació.

La seva atracció pel cinema sorgí des de nin i d'ell considera que «l'art cinematogràfic nasqué, és i continuarà sent l'art més impur». Al darrere d'aquesta observació hi ha una bona resposta: «Johnny Weismüller féu tota la vida de Tarzan i mai no trepitjà Àfrica».

Aloy, que s'estrenà com a director al capdavant d'un equip de 40 persones i amb actors de la talla de Lauren Bacall i Harvey Keitel, esmentà respecte a la situació de les Balears quant al cinema que «les característiques que decidiren a promoure la indústria cimatogràfica a Hoollywood són similars a les de les Illes. Un temps excel·lent, diversitat de paisatges que l'erigeixen en un plató magnífic...».

Destacant per sobre de tot que «el cinema és un art jove», esmenta que «les Balears passen per un bon moment quant al cinema. Hi ha persones amb molta creativitat i es fan coses. En els darrers cinc anys s'ha pujat molt». Encara així, Aloy pensa que «si vols aconseguir alguna cosa has de fer tu la feina. Per treure endavant Presences of mind vaig lluitar quatre anys abans de començar a enregistrar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.