algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

Breus

• ART

Coronado, fill adoptiu de Consell El pintor i escultor Manuel Coronado, natural d'Àguilas (Múrcia), serà nomenat avui a les set de l'horabaixa fill adoptiu de Consell. L'acte tindrà lloc al casal de Can Txeco i s'encarregarà de conduir l'acte la presentadora de televisió Marisa Medina. Durant l'acte es llegirà la resolució a les actes de plens de l'Ajuntament en què és declarat fill adoptiu. Durant l'acte se li imposarà una insígnia i se li entregarà una placa commemorativa. Hi seran presents representants de l'Ajuntament del poble natal de l'artista. L'artista murcià ha col·laborat diverses vegades amb el municipi de Consell; va fer l'escultura dedicada als donants de sang i el conjunt escultòric que es troba a la rotonda de l'autopista. Coronado sempre ha estat molt lligat a Mallorca, on és una persona prou coneguda.R.M.

• EXPOSICIONS

Dalí a Roda de Barà El regidor de Turisme de l'Ajuntament de Roda de Barà (Tarragona) Pere Compte, anuncià que la primera setmana d'octubre s'inaugurarà en el centre cívic La Roca Foradada de la població la Sala Dalí, una exposició permanent d'obres de l'artista català. L'objectiu de la creació d'aquesta exposició es diversificar l'oferta turística durant tot l'any. A partir d'elements suficientment atractius com l'arc de Barà, l'Ajuntament vol promocionar turísticament la població i motivar els visitants perquè s'acostin tot l'any a visitar-la.EPR.

Sabadell acull els gravats de Miró El Museu d'Art de Sabadell acollirà entre el 2 de setembre i l'1 d'octubre l'exposició Galeria d'antiretrats, que recull els gravats realitzats per Joan Miró entre 1967 i 1978. La mostra, organitzada per la Fundació Joan Miró de Barcelona, vol donar una visió del pintor com un artista receptiu a tots els camps de la creativitat i les noves tendències.EPR.

• HOMENATGES

Poetes recorden fra Luis de León a Àvila Una tradicional trobada de poetes, que compleix enguany la seva desena edició, és l'acte central del programa organitzat per l'Ajuntament de Madrigral de las Altas Torres (Àvila) per recordar fra Luis de León, que va morir en aquest municipi ara fa 409 anys. El seu batle, Emilio del Bosque explicà que l'homenatge pretén lloar la figura i obra de fra Luis de León coincidint amb l'aniversari de la seva mort, que es produí el 23 d'agost de 1591 en el convent extramurs dels pares agustins de la localitat, ara en runes. El primer edil assegua que les estades a Madrigal de fra Luis de León foren «freqüents», com així consta en diverses cartes que dirigí a diferents personatges i a responsables de la Universitat de Salamanca. Recordà a més, que quan estigué empresonat a la presó de Valladolid, demanà per afrontar la seva estada que li duguessin llibres i altres objectes, entre ells «uns remeis per a les seves melangies i passions del cor», que una monja agustina de Madrigal, Ana de Espinosa, acostumava fer per a ell.EFE.

• PUBLICACIONS

Allende presenta una nova novel·la Per a finals d'octubre està prevista l'edició a l'Estat espanyol del nou llibre d'Isabel Allende, titulat Retrato en sepia. La nova novel·la de l'autora de La casa de los espíritus narra la prodigiosa història d'Aurora del Valle, una dona que als 30 anys decideix anar a la recerca del seu boirós passat. Retrato en sepia es defineix com una novel·la «d'extraordinària dimensió humana», que du la narrativa de l'autora a una elevada cota de perfecció literària segons els primers avançaments del llibre, que editarà Areté, de Plaza y Janés. DdB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.