algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

El col·leccionisme illenc posa a l'abast dels internautes els seus millors mostraris

Un club mallorquí ha obert una plana web d'informació per atreure nous socis

Una afició tan antiga com el col·leccionisme, món desconegut per a la majoria de la població, ara es dóna a conèixer mitjançant la nova tecnologia. El Club de col·leccionisme de Mallorca, creat per Miquel Díaz i Jaume Boadella, ha inserit dins la xarxa d'internet una plana d'informació sobre aquesta afició en què també es poden veure algunes de les col·leccions dels particulars que constitueixen el club.

Amb aquesta plana, que vol ser un referent important a nivell mundial i que té enllaços amb planes d'altres indrets del món, han assolit l'objectiu màxim del club, que és «posar a l'abast de tothom les col·leccions i donar a conèixer el col·leccionisme com a cultura», explicà Miquel Díaz.

Molta gent ha conegut el club i s'ha interessat per aquesta pràctica de guardar coses mitjançant aquesta plataforma electrònica. Cada dia de vint-i-cinc a trenta persones la visiten. Moltes d'elles ara són socis del club i s'han convertit en vertaders col·leccionistes com Juan Sánchez, que ara exposa les seves 600 maquetes d'avió a l'aeroport de Barajas.

Aquests dos meticulosos, Díaz i Boadella, president i vicepresident del club, que reconeixen que «de vegades aquesta pràctica es mescla amb el fetitxisme perquè tornes obsessiu», han arribat a fer coses increïbles per aconseguir una peça.

Tot i que expliquen que sempre s'ha de tenir en ment un pressupost límit, després, quan troben alguna cosa que els captiva se n'obliden.
Jaume Boadella, un apassionat de les monedes antigues, explica que un cop va viatjar fins a Barcelona per anar al mercat del col·leccionisme, va veure una moneda que li va agradar, però no la va comprar perquè la va trobar cara i va tornar. «Un cop vaig ser a Palma no vaig poder oblidar-me'n, per la qual cosa al final vaig decidir que agafaria un avió i aniria a cercar-la i així ho vaig fer, patint tot el viatge per si no hi era quan arribàs», explicà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.