Ja pràcticament acaba l'estiu i els al·lots aprofiten la darrera part de les vacances per anar d'acampada, una opció que ha anat agafant molta de força des de fa anys fins al punt que el Govern balear ha hagut d'augmentar la seva oferta d'aquest tipus, encara que així i tot hi ha llistes d'espera. L'acampada que ve il·lustrada, però, és de caràcter més reduït, ja que ha estat organitzada pel col·legi del Sagrat Cor de Palma, que ja fa molts anys que organitza activitats d'aquest tipus per als al·lots de l'escola.
Aquesta que avui comentam és la que han realitzat els alumnes de primer d'ESO, és a dir, amb edats compreses entre els tretze i els catorze anys. El lloc triat en aquesta ocasió és la muntanya de Galilea (amb tendes de campanya), un lloc que ha estat habitualment utilitzat pels nins del centre. Les activitats que realitzen els al·lots d'aquesta edat són molt variades, que començarien per la típica gimcana, passant per les activitats realitzades a la piscina del casal de Galilea, maquillatge de cossos, grafits a murals, elaboració de plats típics de la cuina mallorquina, tot això sota un títol o tema genèric de l'acampada (en aquest cas la cultura índia), que és una de les primeres coses que s'ha de tenir en compte a l'hora d'organitzar les diferents activitats.
Es pot dir que l'estrella de l'acampada era l'excursió, que era quasi tota realitzada durant el vespre al puig del Galatzó, al qual s'hi arribà en dues etapes, la primera realitzada de vespre fins a la falda de la muntanya, i la segona de matinada, fins al cim, al qual, encara que sembli mentida, varen arribar tots, evidentment uns més aviat que els altres. La data fatídica per als al·lots, sense dubte, és el darrer dia, en què als al·lots els costa molt d'acomiadar-se, amb els típics plors per aquests dies passats sota un sostre diferent, però sempre amb una rialla a la cara, aprenent a conviure amb els altres i amb la natura.