nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
19°

Chab Samir acosta el raí català al 6è festival de jazz de sa Pobla

El Festival Internacional de jazz de sa Pobla, que amb aquesta arriba a la seva sisena edició, té com a convidats demà Chab Samir Group. La plaça Major del poble s'omplirà amb els peculiars sons de la banda, liderada pel marroquí Samir el Quichiri, a partir de les 23.00h. La formació es caracteritza per combinar a les seves actuacions la música raí amb flamenc, jazz, rock i hiphop.

El seu treball discocràfic, Chab Samir de 1998, és el primer disc de raí produït a Espanya, i alterna texts de Samir amb alguns altres de poetes marroquins amb un denominador comú, la dura realitat dels immigrants magribins a Europa. Els músics que formen la banda són Samir el Quichiri a la veu, Pep Mendoza a les guitarres, Joan Francesc Romero als saxos i teclats, Javier Martín al baix, Mohamed Souleiman al violí, Sergio Ramos a la bateria i Martí Perramón a la percussió.

Samir va arribar a Barcelona el 1992, provinent del Marroc, per presenciar el Jocs Olímpics. En principi venia amb un visat de tres mesos, però una història d'amor amb una catalana el fa establir-se a Cornellà. Des d'allà alterna les seves actuacions de cinema i teatre amb el grup de raí. Els seus començaments a Catalunya són a l'entorn dels immigrants marroquins. Forma un grup amb paisans seus, versiona els músics com Mami o Khaled i actua a festes d'ONG destinades a aquest col·lectiu.

Amb el temps la formació Chab Samir Group anà evolucionant i s'amplià a la incorporació de músics catalans que dotaren el grup del so potent i dens que ara presenta. Entre les seves actuacions més destacades s'ha de fer esment al Festival de la Solidaritat de Madrid i la Festa de la Diversitat de Barcelona.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.