nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín:
18°

Edicions 62 fomenta la figura de l'escriptor Romain Weingarten

Edicions 62 posa a l'abast de la seva col·lecció El Galliner/Teatre, l'obra del dramaturg francès Romain Weingarten (París, 1925), La mort d'August. El drama va ser estrenat a París "com la resta de les seves creacions", l'any 1995. La vàlua d'aquesta obra arrela en el fet que per primer pic s'escenifica en català, amb traducció de Lluís-Anton Baulenas, la literatura de Weingarten.

L'estrena de la representació va ser al Teatre Alegria de Terrassa (Barcelona), el 3 de març d'enguany, de la mà del director Víctor Àlvaro. La peça està guiada pel trio de personatges: August Chipette, dit Iogurt; Monsieur Loyal i Zita, la dona-pantera; personatges que des del seu entorn circense s'allunyen de la realitat del món i immersos en un univers infantil es veuen capaços de tot.

El més característic dels personatges és la seva actitud davant els esdeveniments que els ofereix les seves vides. El contrast entre les dues figures masculines de l'obra es fa palès en les seves psicologies. Per una banda, podem distingir la personalitat forta i enèrgica de Loyal, com l'home més intel·ligent i poderós del món; i per l'altra, el caràcter indiferent, abúlic i pusil·lànime de Iogurt, com a l'home més ximple del món. Antítesi que es reforçarà amb la figura de la bella Zita, dona que causa el conflicte entre tots dos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.