algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
11°

Curiositats i misteris de la Palma llegendària

Un fascinant recorregut per carrers i edificis emblemàtics ens mostra els aspectes més desconeguts de Ciutat

Tota ciutat amaga darrere les seves parets, pedres i carrerons infinitat d'històries que sovint són desconegudes pels habitants que la poblen. En aquest sentit Palma no és una execpció. Diari de Balears, acompanyat en tot moment per Gaspar Valero, un expert historiador, ha realitzat un recorregut pel barri antic de Ciutat i hi ha anat descobrint els llocs més desconeguts i les rareses més curioses.

La passejada començà per la plaça de Cort, punt de reunió i trobada de molts palmesans, al banc que hi ha davant l'Ajuntament. Aquest banc es coneix de diverses maneres, però potser la més curiosa és la que li atorga el nom del banc del sinofos. Segons la llegenda popular, aquesta denominació es deu al fet que la gent major de Ciutat es trobava sovint en aquest lloc i tots coincidien en el fet de trobar-se bé «si no fos per...».

Per altres aquest és el «banc dels vagos», ja que era aquest punt on seguint el decret de «peresosos i malfactors» reunien els desenfeinats dels carrers de Palma. El mateix Ajuntament tanca moltes històries, com la de les signatures a la porta de l'esquerra, els fills il·lustres retratats a les seves parets, en Tòfol i na Francinaina (els gegants) o les baules cavalleres i l'arquet de les inseculacions, on es guardaven i s'escollien els noms dels membres de la bossa de l'antiga Universitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.