nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

El Govern du a escena amb el Teatre Nacional de Catalunya «El coronel Ocell»

Aquesta obra és l'única col·laboració externa que realitzarà la companyia catalana en tota aquesta temporada

En un petit centre psiquiàtric situat en un antic i vetust monestir i perdut en un racó qualsevol de les muntanyes dels Balcans, sis pacients i un doctor sobreviuen aïllats del món. Una nit, l'OTAN hi deixa caure, per error, un important carregament d'ajuda humanitària i uniformes militars. Tot comença a canviar...

Sota aquest argument i amb la direcció del mallorquí Rafel Duran, s'articula El coronel Ocell, del dramaturg búlgar Hristo Boitxev. L'obra serà posada en escena pel Teatre Nacional de Catalunya en col·laboració amb el Govern de les Illes en l'única cooperació externa que farà la companyia en tot l'any. Juntament amb la direcció, l'escenografia també serà a càrrec d'un mallorquí, Rafel Lladó.

En un principi la Direcció General de Cultura tenia previst que hi prenguessin part un elenc d'actors balears, però problemes d'agenda ha impedit que finalment pogués realitzar-se. L'obra es durà a l'escena amb actors catalans entre els quals es troben noms de la talla de Joan Carreras, Carme Fortuny, Jordi Puig, Mingo Ràfols o Pep Sais.

Amb iniciatives com aquesta el Govern persegueix contribuir a la projecció exterior dels artistes de les nostres illes, i el teatre és una de les parcel·les que més s'hi potencien. Pel que fa a l'obra, la primera vegada que va ser objecte d'un muntatge teatral fou en el darrer Festival d'Avinyó, a càrrec d'una companyia estrangera, i s'erigí en tota una revelació, amb gran èxit tant de públic com de crítica.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.