El Govern britànic anuncià ahir que ha donat llum verda a la clonació de cèl·lules embrionàries humanes amb fins d'investigació terapèutica, i donà així el vistiplau a un informe oficial d'un grup d'experts mèdics sobre aquest tema. La llei permetria extreure cèl·lules d'embrions a penes formades per cultivar teixits corporals.
L'estudi, dirigit pel director de Salut Pública, Liam Donaldson, conclou que les «cèl·lules mares humanes tenen un potencial enorme per desenvolupar noves formes de tractament de malalties actualment incurables». Aquesta clonació obrirà una via nova per a nous tractaments en què l'objectiu és usar cèl·lules molt joves per cultivar tot tipus de teixits que podrien servir de «recanvis» per al trasplantament d'òrgans malalts o danyats.
El text, titulat Investigació de cèl·lules mare: progrés mèdic amb responsabilitat, destaca també que aquestes cèl·lules poden ser el principi d'un canvi radical per al tractament de càncers, lesions d'espinada i Parkinson. D'aquesta manera, i després «d'una acurada consideració dels aspectes ètics, científics, legals i mèdics relacionats», els científics consideren que la clonació terapèutica s'hauria de permetre «per ajudar a entendre els mecanismes biològics involucrats en el creixement i el desenvolupament de les cèl·lules humanes».