algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
18°

El somni de volar convertit en realitat

El Reial Aeroclub de les Balears du des del 1933 impartint classes de pilot privat a Son Bonet

A les portes del segle XXI, l'aviació és encara poc coneguda com a esport. Solcar el cel sembla encara cosa de privilegiats, encara que a Mallorca tot és una mica més proper. No és tan complicat, si un realment ho vol, acostar-se una mica més al cel, i fer-ho amb les teves pròpies mans. A l'Illa és possible, i més fàcil del que sembla.

A Mallorca existeixen diverses escoles d'aviació esportiva, però la que té més transcendència és la del Reial Aeroclub de Balears. Aquest aeroclub, ubicat a les instal·lacions de l'aeròdrom de Son Bonet, imparteix classes d'aquesta llicència esportiva, tan poc comuna, des de l'any 1933 i això és el que converteix aquest aeroclub mallorquí en l'escola per excel·lència.

El curs de pilot privat consta d'una sèrie de classes pràctiques i d'altres de teòriques. La teòrica té un mínim de cinquanta hores, mentre que la pràctica disposa de quaranta hores de vol, deu d'elles que realitza el mateix alumne tot sol i de les quals cinc són de les anomenades de «travessia» "navegacions per l'Illa i un viatge de 170 quilòmetres i dos aeroports.

Normalment les classes són individuals perquè els horaris depenen de cada alumne, encara que algun dia poden coincidir a l'aula tres o quatre persones i el curs es pot començar en qualsevol moment. Actualment, el Reial Aeroclub té catorze alumnes, dels quals la major part són homes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.