algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Breus

• MUSEUS

Les goteres impedeixen exposar les obres El Museu del Prado no podrà exhibir una selecció de quadres de pintura del segle XIX del Casón del Buen Retiro, mentre les obres d'aquest edifici no finalitzin per adobar unes filtracions d'humitat en l'antic Museu Espanyol d'Art Contemporani (MEAC), on en un principi s'havien de presentar les obres. Estava previst que al llarg d'enguany, la col·lecció de pintura del Casón es presentàs en el MEAC, però a causa de les obres, que s'iniciaren fa dos anys, s'han anat produint successius ajornaments. El director del Museu del Prado, Fernando Checa, manifestà que l'estat de la sala d'exposicions de l'edifici antic «no ofereix prou garanties, per problemes d'humitat i goteres, fet pel qual és possible que es produeixi un nou endarreriment». La inversió que durà a terme el Ministeri d'Educació i Cultura perquè aquest espai quedi en condicions «serà molt gran», afegí. EPR.

• PATRIMONI

Restauren el convent de Comendadores En la primera setmana de setembre començarà la primera fase de les obres de restauració del cor, l'església i l'anomenada sagristia de los Caballeros del convent de los Comendadores de l'Orde de Santiago a Madrid, amb una inversió prevista de 3.500 milions de pessetes. El conseller d'Educació de la Comunitat de Madrid, Gustavo Villapalos, avançà que existeix un projecte d'execució específic de les distintes parts del convent. Mentre duren les obres es donarà un allotjament especial a les monges de clausura que l'habiten. Coincidint amb les obres del conjunt, es rehabilitaran també una sèrie de pintures i del cadirat del cor. El convent de los Comendadores de Santiago és un dels edificis més grans de Madrid, després del Palau Real i el quarter del Conde Duque, segons assenyalà Villapalos.EPR.

• PREMIS

Més de 1.600 contes aspiren a l'Unamuno El Premi Internacional de Contes Miguel de Unamuno, convocat per Caja Duero, ha rebut més de 1.650 exemplars per concursar en la seva XXXVI edició, fet que suposa un increment del 60 per cent respecte a la convocatòria del 1999. Segons informaren fonts de l'entitat financera, Caja Duero compta amb la participació de 1.348 originals procedents de 54 províncies espanyoles pertanyents a totes les comunitats autònomes, així com també 12 contes de sis països europeus i 234 de devuit països americans. En total, s'han admès 1.594 obres del global de la xifra. El resultat del premi d'aquest certamen internacional es farà públic en el darrer trimestre de l'any. EPR.

• ARQUEOLOGIA

Restes de poblat iber a Calafell Les excavacions arqueològiques que s'executen a la ciutadella de Calafell han posat al descobert les restes d'un mur i una fossa de defensa que pertanyien a un poblat iber del segle VI abans de Crist. Les restes, que ocupen una superfície aproximada de 500 metres quadrats, s'han localitzat en la paret exterior de la ciutadella i, probablement, quedaren soterrats quan els ibers decidiren fortificar el poble, segons publicà ahir un rotatiu de Tarragona. Les excavacions han tret a la llum una part del mur de defensa i runes d'algunes cases, a més de trossos de pedres de ceràmica i àmfores, que es traslladaran tot d'una a la Universitat de Barcelona per ser examinades. Segons explicà David Asensio, un dels arqueòlegs que dirigeix l'excavació, les restes del poblat són d'una gran importància, ja que posen en relleu el complex sistema de defensa emprat pels ibers, que combinaren murs i fossats de defensa en la fortificació.EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.