nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

El Principal emprèn la reforma amb l'objectiu de treure a llum el teatre original

L'arquitecte Felipe Delgado es basarà en determinats documents i fotografies antigues

58934
La imatge exterior de l'edifici gairebé no patirà cap canvi amb la reforma prevista.

El Teatre Principal de Palma recuperarà la seva imatge original amb la reforma de l'arquitecte Felipe Degaldo. La majoria del projecte afectarà l'interior de l'edifici, que conservarà l'aspecte extern quasi intacte, sense perdre ni una engruna de la imatge que el caracteritza com un dels espais escènics més emblemàtics de la ciutat.

La primera remodelació del teatre, que li féu variar la seva fesomia inicial, tingué lloc el 1932. Dos dels vestíbuls, en forma d'amfiteatre, foren esbucats per facilitar la inclusió d'un cinematògraf a l'interior de l'edifici. D'aquesta reforma es conserva un projecte a l'Ajuntament, així com algunes fotografies de l'aspecte que presentava l'interior del teatre. A hores d'ara, tota aquesta documentació ha servit de punt de partida a Delgado per començar el nou projecte.

Aquest consta de diverses fases de les quals la més important és la que fa referència a la recuperació dels dos vestíbuls que el teatre presentava inicialment. Segons Delgado, el que s'ha de fer és «dotar el teatre de vestíbuls ja que ara no en té cap, quasi tot són passadissos». En aquests espais que es crearan partint de la seva forma inicial s'ubicaran una cafeteria i una zona d'esbarjo per als espectadors als intermedis de les obres. Així mateix, s'ampliaran els vestíbuls actuals i els banys.

Delgado considera que amb aquesta reforma el teatre superarà el barem de metres quadrats per espectador que s'exigeix als locals d'aquestes característiques.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.