nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
13°

Jero Martínez: «M'interessen els artistes que aportin coses noves»

La galerista celebra satisfeta el 10è aniversari de la Maior de Pollença

81082
Jero Martínez celebra enguany el 10è aniversari de la galeria.

Jero Martínez és la responsable que l'any 1990 la galeria pollencina Maior obrís per primer cop les portes d'una sala que exhibiria l'obra d'artistes de renom, impulsaria uns altres i que representaria Mallorca en les més prestigioses fires d'art internacionals. La galerista parlà amb Diari de Balears.

"Quin balanç feis dels deu anys de vida de la galeria Maior?
"Sense dubte en faig una valoració positiva, ja que l'evolució de la Sala durant aquest temps ha estat molt favorable tenint en compte com canvien les coses i amb la rapidesa que evolucionen.

"Explicsu-me com una persona, sense experiència prèvia en aquest món, posa en marxa una galeria i aconsegueix que surti endavant.
"La resposta és amb molt d'esforç. És difícil i jo vaig lluitar molt. Jo sempre he estat vinculada a l'art per motius familiars i un dia vaig decidir fer cas del meu interès artístic, vaig abandonar la carrera de dret i vaig obrir aquest local. Va ser i continua sent molt complex perquè els artistes són un món, els col·leccionistes un altre i és clar, és una barreja difícil.

"La galeria Maior ha estat present a famoses fires nacionals i ha promocionat artistes d'avantguarda durant aquest temps, quina serà la línia d'actuació i els reptes de la Maior en el 2001?
"Estic en un moment molt bo i vull continuar treballant com fins ara sobretot en el marc internacional. Des del 94 que venim participant en la fira de Colonya i Frankfurt i això és molt positiu per la galeria.

"La vostra galeria és més receptora d'artistes forans que no a l'inrevés. Creis que està ja preparada per portar artistes nostres cap al mercat nacional i internacional?
"Aquest també és un altre objectiu de la galeria però és dificil fer-ho de manera individual. Per tal de fer reforçar aquest aspecte cal comptar amb més suport institucional, ja que només pel fet d'estar en una illa això és més complicat. No obstant això, hem fet coses. Tenim el cas de Susi Gómez que començà amb nosaltres i ara ja té un nom a fora.

"En aquest sentit doncs, com valorau l'actuació de l'Administració pública. El canvi de govern s'ha notat en el món de l'art?
"Home, es van fent coses, però encara falta més empenta. Clar que el nou govern du poc temps però es fonamental que ajudi les galeries ja que per Mallorca passa molta de gent important que no cerca només sol i platja.

"Quins són els sacrificis d'estar a la Part Forana.
"Per començar jo no puc convocar presentacions ni conferències de premsa perquè sé que no vindrà ningú per la distància. Confii però en la gent que passa per Mallorca que em coneix, i es clar, la meva clientela està formada bàsicament per col·leccionistes d'àmbit nacional.

"Sembla que no estau encaixada en cap disciplina, quins són els llenguatges que més us interessen?
"M'estim no especialitzar-me en cap terreny. M'interessen els artistes, sigui quin sigui el seu mitjà d'expressió, que aportin innovació. M'agrada estar al dia i amb la ràpida evolució d'aquest segle.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.