nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

Sion passeja diàriament molts visitants amb la seva calessa

«Un turista fins i tot em demanà si podia qualcar-se damunt el cavall»

Sion i Copas fa només un any que fan feina junts, però s'entenen tan bé que qualsevol que els ves afirmaria que pareix que haguessin treballat tota la vida un al costat de l'altre. El primer, Sion, condueix i el segon, Copas, tira d'una calessa, aquests vehícles tan típics i dels estius de la nostra ciutat.

Sion reconeix que fa un any escàs que s'asseu al pescant del carruatge, però ja és un expert conductor que té moltes coses per explicar i encara espera poder-ne contar moltes més, «la ciutat es veu diferent des d'aquesta altura». Aquests vehicles de tracció animal fan una mitjana de tres o quatre viatges al dia, tot i que «n'hi ha alguns, els bons, que en feim cinc».

Els xofers «oferim als turistes la possibilitat de fer dues rutes diferents, una pel passeig marítim i l'altre pel casc antic, però quais sempre es decanten per la segona, amb diferència». Sion comenta que ell, personalment, està d'acord amb els visitants i pefereix «voltar pel casc antic». Afirma que «pel passeig marítim hi ha poca cosa a veure a banda del port, a més hi ha el problema dels altres cotxes».

La majoria dels qui pugen en aquests peculiars carruatges, que recorden els medis de transport que es feien servir temps enrerra, són turistes, tot i que hi ha alguns peninsulars i alguns mallorquins «que volen donar un caprici o una alegria als nins i es monten amb nosaltres»

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.