algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

«Un, dos, tres, sus!» començà la pujada a Lluc

Milers de persones es reuniren a la revetla de la plaça Güell abans de la partida de la popular marxa

84710
Imatge general de la sortida dels participants de la pujada a Lluc. Fotos: CURRO VIERA.

La marxa Des Güell a Lluc a peu començà ahir al vespre després del tradicional i sempre esperat sus, que seguí la revetla amb la qual es donà per inaugurada la pujada a Lluc. Amb aquesta són ja 27 les pujades que, des de Palma, s'han fet al monestir de Lluc, a Escorca.

L'edició d'enguany és molt especial pel fet que, poc abans de partir, els caminants que hi participen foren testimonis de l'acte inaugural de la plaça del Güell al lloc on abans s'ubicava el mític bar del mateix nom. El batle de Palma, Joan Fageda, descobrí una placa amb la denominació amb la qual es feia oficial un nom que ja era molt popular entre els veïns de Palma.

En el transcurs de la revetla es varen entregar unes plaques a diferents persones i institucions que, segons Tolo Güell, «han fet país, poble i mallorquinitat» en cada un dels seus camps. Aquestes distincions recaigueren en Margalida Fullana pel que fa a l'esport, Joan Pla en l'àmbit de la cultura i el col·lectiu de Bombers Solidaris en el camp de la solidaritat.

Així mateix foren entregades dues distincions especials, als Serveis Ferroviaris de Mallorca, en agraïment pels seus anys de col·laboració amb la pujada a Lluc, i una darrera a Ramon Issassi, que simbolitzà el reconeixement i la gratitud a tots aquells caminants anònims que, com ell, fa vint anys que recorren el trajecte entre Palma i el monestir.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.