algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

La Mostra de Venècia revelarà «l'art de rodar» de Fellini i Bertolucci

El festival oferirà documentals inèdits sobre els dos mestres italians

L'«art del rodatge» de Federico Fellini i Bernardo Bertolucci serà revelat en la 57a edició de la «Mostra» de Cinema de Venècia, que se celebrarà entre el 30 d'agost i el 9 de setembre, en la qual s'exhibiran dos documentals inèdits sobre la manera de treballar d'aquests dos grans mestres del cinema italià. Un documental dirigit per Tullio Kezich recollirà diverses entrevistes al cèlebre director de La dolce vita, Ammarcord o Giulietta degli spírit, així com escenes de la preparació i el rodatge d'algunes de les seves cintes.

La iniciativa, a càrrec de la televisió italiana RAI, també inclou la projecció d'un segon film dedicat a Bertolucci, a través dels apunts i les filmacions recollides pel director Gianni Amelio durant el rodatge de Novecento, el 1976. Però això no serà tot perquè la pròxima «Mostra» de Venècia tributarà també un record especial a l'actor italià Vittorio Gassman, recentment desaparegut. Els responsables d'aquesta edició també preparen un cicle dedicat al director nord-americà Clint Eastwood, que rebrà el Lleó d'Or per la seva carrera professional.

I mentrestant, el realitzador català Joaquim Jordá es mostrava ahir molt sorprès i content perquè el seu film Monos como Becky hagi estat escollit per participar en la secció de la Mostra «Nuovi Territoris». La secció no competitiva de la 57a edició del festival venecià és dedicada a les produccions que experimenten amb nous llenguatges en els àmbits cinematogràfics i audiovisuals. El director de Monos como Becky ha explicat que «sembla estrany que una pel·lícula tan fora del que és habitual, que no segueix les regles establertes, susciti un interès tan gran».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.