algo de nubes
  • Màx: 18.79°
  • Mín: 8.69°
18°

La mar, un estil de vida dur i apassionant

Pep Bonnín és pescador des dels 9 anys i mai no s'ha allunyat definitivament de la seva professió

El patró major de la confraria de pescadors «Sant Pere», Pep Bonnín, mariner des de sempre estima amb gran devoció la seva professió. Aquest home de mar, experimentat i posseïdor de la saviesa que dóna l'experiència, porta des dels 9 anys immers en aquest món portuari de xarxes, peix i olor de sal, tan fascinant i tan desconegut.

Des que aquest fill de forner, que agafava a la seva mare la canya de la granera per fer-se canyes de pescar, l'any 47 va començar a dormir a les barques del Port d'Alcúdia, on va néixer, amb espelmes i mort de por, ha passat molt de temps i encara estima amb la mateixa passió la mar. Tot i que encara recorda amb un somriure acompanyat de nostàlgia que «la seva primera setmana va caure cinc cops a l'aigua».

Explica amb satisfacciò que «als 14 anys ja era professional i ha pescat de tot i per tota la Mediterrània». Ara té 62 anys i encara surt cada dia a les cinc del matí a la mar amb el vaixell familiar «Pep Domingo», dels seus fills i que ell patronetja, fins a les cinc de l'horabaixa, de dilluns a divendres.

En Pep ha estat capaç de transmetre als seus fills l'amor i la il·lusió de la mar, «la seva filla i el seu fill de petits l'acompanyaven i els va agafar el cuquet» explica Pep, i ara al vaixell treballen també el fill i el gendre. Quan surten a la mar de matinada són quatre "ell, un segon patró, el motorista i un mariner" tots professionals a bord, i recorren la mar que va des de Cabrera fins al cap de cala Figuera pescant de tot, lluç, ratjada, molls i fins i tot peixos espasa i tintoreres, que es venen igualment els matins a la llotja del peix.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.