cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.4°

Uri Caine oferí la singular versió de les «Variacions de Goldberg» a Costa Nord

«El llegat Bach no és exclusiu de ningú i s'hi ha de poder investigar i explorar»

80354
Uri Caine destacà moments abans del concert la varietat de la seva versió. | CURRO VIERA.

El reconegut pianista Uri Caine oferí ahir vespre a Costa Nord de Valldemossa la seva singular i inimitable recreació de les cèlebres Variacions de Goldberg del compositor barroc Johan Sebastian Bach.

Aquesta obra fou destacada com una de les apostes més refrescants i originals de totes les programades amb motiu de la commemoració del 250è aniversari de la mort de Bach.

Moments abans del concert, Caine destacà el perquè d'aquesta versió poc ortodoxa i atrevida sortint al pas de les possibles crítiques dels puristes. Afirmant ser un gran enamorat de Bach, Uri Caine destacà les Variacions de Goldberg com una de les millors obres del compositor ja que ofereix possibilitats molt diferents i diverses que van des de les «molt dramàtiques a les molt cromàtiques».

Quant a l'atrevida aposta de versionar la peça clàssica acompanyant-la de ritmes afroamericans, improvisacions contemporànies, obres corals, música negra espiritual, Caine afirmà que la seva pretensió «no és la de provocar», sinó que amb ella vol donar «un nou sentiment» a l'obra de Bach. «El llegat de Bach no és exlusiu de ningú i tots els músics d'avui han de tenir la possibilitat d'experimentar-hi i explorar nous camins sigui de composicions clàssiques, sobre temes populars com ho fa el jazz, o el que sigui», afirmà. Caine també explicà que sentia la seva versió de les «Variacions de Goldberg» com una celebració, «són com una festa».

El músic de jazz, que abans d'aquesta versió de Bach ja n'havia realitzades de Gustav Mahler i Wagner, entre altres, es decantà per aquesta composició barroca perquè és una de les primeres peces clàssiques que, interpretada per Glenn Gould, escoltà quan era un infant i per la qual se «sentí captivat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.