algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Breus

• Literatura

Grafologia aplicada als escriptors La Fundació Casa Museu Llorenç Villalonga, instal·lada al casal Can Sabater de Binissalem, acull a partir d'aquest vespre la mostra «Com feien la lletra». L'exposició, produïda per l'Arxiu Històric de Girona, vol ser una aproximació a través de la lletra a la personalitat d'alguns individus determinants dins de la història de la cultura catalana dels segles XIX i XX, com Salvador Espriu, Josep Pla, Llorenç Villalonga, Santiago Rusiñol, Salvador Dalí o Víctor Català, entre d'altres. La lletra d'aquests homes i dones ens permetrà saber alguna cosa més del seu caràcter, aplicant les tècniques d'anàlisi grafològica que relacionen certs moviments físics de l'home amb les seves disposicions psíquiques. Paral·lelament a la inauguració de l'exposició, Jaume Burguera oferirà una conferència sobre grafologia i les seves aplicacions, particularitzant en el que revela l'escriptura de Llorenç Villalonga. DdB.

• Reconeixements

Premi Cerecedo a Arcadi Espada El periodista i escriptor Arcadi Espada ha estat guardonat amb en la XVII edició del Premi «Francisco Cerecedo» de Periodisme. El jurat en destacà la seva feina d'investigació al seu llibre El Raval: de l'amor als nens, sobre la suposada xarxa de pederàstia en aquest barri barceloní. Concretament, se subratlla la seva «investigació i crònica per punxar al globus d'un cèlebre cas muntat a la fantasia i a l'afany d'èxit de les institucions policíaques, periodístiques i judicials i explotat al final per les institucions de protecció de la infantesa de la Generalitat de Catalunya». També subratlla la seva destresa a la intel·ligent selecció de textos periodístics de diferents orígens en llibres com Contra Catalunya i L'esport del poder, aquest últim escrit al costat del periodista Jaume Boix. El premi de Periodisme «Francisco Cerecedo» el convoca l'Associació de Periodistes Europeus i està patrocinat pel BBVA.EPR.

• Art

Fundació Tàpies La temporada 2000-01 de la Fundació Tàpies començarà al setembre una exposició que tractarà el concepte de l'arxiu i les maneres de creació i utilització i seguirà amb sengles retrospectives del nord-americà Matt Mullican, la catalana Eulàlia Valldosera, l'anglès Victor Burgin i, ja a l'estiu del 2001, l'alemany Hans-Peter Feldmann. També a l'estiu s'organitzarà una instal·lació efímera a la terrassa, que podria utilitzar-se d'ara endavant cada temporada per exposicions d'aquest tipus.EPR.

Jardí escultòric de Chillida Prop de 40 escultures de grans dimensions, que reflecteixen l'evolució artística de l'escultor donostiarra Eduardo Chillida, formen part del seu museu a l'aire lliure creat a un caseriu del segle XVII d'Hernani, a Guipúscoa, que s'obrirà al públic el proper dia 26 de setembre. La major part de les obres exposades al parc, el «Chillida Leku», són grans escultures de ferro i granit, encara que també hi són presents murals, collages i gravats. EFE.

• Museus

Canvi de línia al Prado El director del Museu del Prado, Fernando Checa, afirmà ahir que la pinacoteca nacional hauria de reforçar la via de finançament privat, dins d'un nou model de gestió que precisa «una reflexió tranquil·la». Checa assenyalà que les noves necessitats del museu, sotmès a una profunda reforma i ampliació, obliguen que en els propers mesos i anys s'estudiï un nou model de gestió.EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.