algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Breus

• Exposició

Mostra de cent gravats de Picasso El Museu Picasso de Barcelona mostrarà fins el pròxim mes de setembre més de 100 gravats del pintor Picasso creats entre 1904 i 1969, amb estampes i llibres il·lustrats procedents de les pròpies fonts del museu. Segons la directora del Museu, Maite Ocaña,«des que Picasso va fer el primer gravat el 1899 fins l'últim del 1972 en creà més de 2.000, sense comptar les proves d'estat». «Aquesta prolífica producció "continuà Ocaña" unida a la seva fecunda inventiva i les innovacions tècniques que aportà en aquest camp, converteixen Picasso en el gravador més important del segle XX».EFE.

El valor de l'aigua al Museu de Mèrida El Museu Nacional d'Art Romà (MNAR) de Mèrida acollirà des del 25 de juliol al 19 de novembre l'exposició «Aqua Aeternae», durant la qual es mostrarà a més de la importància material de l'aigua al món clàssic, el seu valor mitològic i iconogràfic. L'aigua va ser ben present a la vida dels emeritenses de l'època romana i es plasmà en multitud de documents gràfics. Aquesta importància de l'aigua a l'Augusta Emèrita romana es plasmarà a quatre dels cinc blocs temàtics en els quals s'articula l'exposició, que recollirà un total de 120 peces, entre escultures, documents gràfics i materials de bronze i orfebreria, la majoria d'elles procedents del mateix MNAR.EFE.

• Literatura

«Crim i càstig» a l'obra de Cela El ministre de Defensa, Federico Trillo, inaugurà ahir el V Curs d'Estiu sobre l'obra de Camilo José Cela amb una conferència entorn del crim i càstig als textos de l'escriptor gallec, que es desenvolupà a la Fundació que porta el seu nom, al municipi de Padrón. Per l'anàlisi de la culpa i el càstig, Trillo comparà l'obra de Cela amb d'altres formes de manifestació de la culpa a la literatura clàssica i distingí entre el càstig tràgic derivat del destí inevitable, propi del drama grec o shakesperià, l'autocàstig, propi de la novel·la russa, i la pena imposada per la Justícia.EFE.

Llegir i entendre José Hierro José Hierro intervingué ahir a Priego (Conca) en un curs d'estiu, organitzat per la Universitat de Castella-la Manxa, titulat «Llegir i entendre la poesia: José Hierro», que es prolongarà fins el 20 de juliol i en el qual participaran diferents catedràtics i professors de Literatua. El curs està dirigit a estudiants de filologia Hispànica, Moderna, Clàssica i Humanitats, especialment de segon i tercer cicle, i a titulats universitaris. Entre els objectius d'aquesta iniciativa està l'oferir un curs que supleixi les dificultats de comprensió que solen presentar els textos poètics. El curs es concep com una actualització de coneixements i a la vegada, com una pràctica centrada en l'obra d'un determinat poeta.EPR.

• Publicacions

Recuperació del fotògraf De las Heras L'editorial Pirineum presentarà demà el llibre De las Heras. Una mirada al Pirineo. 1919-1945, una antologia del fotògraf, del qui es compleixen aquest mes cinquanta anys de la seva aparició. El volum reuneix 225 fotografies en 260 pàgines, una petita part de les més de 4.000 imatges que s'han emprat en l'elaboració del treball, i que han estat seleccionades sota uns criteris històrics, culturals i estètics. Moltes de les fotografies de Francisco de las Heras són avui icones de la cultura pirinenca com les «endimoniades» de Jaca o el «gegant de Sallent». L'obra de De las Heras resulta avui fonamental per conèixer un dels períodes més vertiginosos de la història dels Pirineus i una societat que només roman a la memòria col·lectiva.EPR.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.