algo de nubes
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 6.73°

Els vigilants de la platja no tenen ni silicona ni cossos d'escàndol, només molta feina

Els professionals de salvament de la platja de Magaluf treballen des del matí fins a l'horabaixa

Una sèrie de platges de l'Illa compten, per assegurar la integritat dels banyistes, amb un grup de salvament, els coneguts vigilants de la platja, entre elles la platja de Magaluf.

Magaluf disposa durant tot el dia, des de les nou i mitja del matí, quan les platges encara dormen, fins a les set de l'horabaixa, de tres socorristes.

La jornada comença prest. Quan els professionals arriben a la base, es distribueixen les feines i s'informen de les coses que han passat el dia anterior; després disposen d'un temps per entrenar-se, fer una mica d'esport, i tot seguit ocupen les seves posicions.

Dos d'ells es queden a la platja, als seus llocs, que ara pateixen una petita modificació perquè han tret la torreta per reparar-la, i també van a patrullar portant-se només el walki-talki. No porten el mític «torpede» que s'ha vist tant a la televisió. Les posicions s'intercanvien cada tres quarts d'hora. L'altre integrant de l'equip es cuida de la barca i mira que l'aigua estigui en condicions òptimes. La seva feina es basa en la prevenció, la vigilància i actuar quan hi ha cap emergència.

La mar Mediterrània és molt tranquil·l i normalment no s'hi troben casos greus; mai no han vist una tintorera. Les emergències de cada dia es limiten a cures de talls i picades, alguna lipotímia i, de tant en tant, quan arriben es troben algun borratxo dormint.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.