nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 13.93°
19°

Breus

• Literatura

Carme Riera Un grup de poetes als quals agradava el vi, la bona taula, les llargues converses i la nocturnitat són els Partidarios de la felicidad que l'escriptora Carme Riera ha seleccionat en la seva antologia dels cinquanta, editada ara per Círculo de Lectores. El títol deriva d'un vers de Jaime Gil de Biedma, qui amb Carlos Barral, José Agustín Goytisolo, Alfonso Costafreda, Jorge Folch, Lorenzo Gomis, Enrique Badosa i Jaime Ferrán, feia part del moviment de joves catalans que per aquell temps escrivien en castellà. Tots, segons l'autora, escriven prest o tard el que es pot anomenar poesia social, fins i tot els que com Jaime Ferrán, Enrique Badosa o Lorenzo Gomis no fan part de l'operació generacional orquestrada, el 1959, pel crític José María Castellet.EFE.

• Institucions

Expo 2000 L'organització de l'Exposició Universal de Hannover, Expo 2000, ha reconegut que l'objectiu de comptar amb 40 milions de visitants és «inassolible», però insisteix que la mostra tancarà les portes sense dèficit. Per primera vegada s'admeten com a vàlids els pronòstics de la premsa. Expo 2000 obrí les portes el passat 1 de juny.EFE.

• Art

Guggenheim Las Vegas, sempre coneguda com la capital del vici i del joc nord-americà, pot passar a esdevenir centre cultural amb els plans del Museu Guggenheim d'obrir una de les seves sucursals al cor d'aquesta ciutat. El Museu Guggenheim i l'hotel casino The Venetian es troben en negociacions per obrir una seu d'aquest centre cultural internacional dins d'aquest hotel, que imita en la seva arquitectura alguns dels racons més coneguts de la ciutat italiana de Venècia.EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.