algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

Mandela demana una acció urgent contra la «gran amenaça» de la sida

L'expresident de Sud-Africa clausurà la XIII Conferència sobre aquesta malaltia

L'expresident sud-africà Nelson Mandela ha demanat avui una acció d'urgència respecte del VIH i a la sida, «una de les majors amenaces que ha conegut el gènere humà», durant la clausura de la 13 Conferència sobre la Sida, celebrada a Durban.

«No ens equivoquem, a Àfrica s'està gestant una tragèdia sense precedents», ha declarat, advertint que «s'ha de fer alguna cosa amb la major urgència possible».

Mandela ha descrit la conferència, que ha durat sis dies, com «un encontre d'individus que desitgen eradicar una de les més grans amenaces que ha conegut el gènere humà, i certament la major des que van finalitzar les grans guerres del segle que acaba».

Entre les xifres que es posaren en relleu ahir a la clausura destaca que a la regió subsahariana, la més afectada del món, hi ha 24 milions de persones infectades amb el virus, la qual cosa a més del terrible problema humà que suposa agreuja la situació de subdesenvolupament del continent africà i duu moltes famílies a una major pobresa.

A la seva declaració final, la conferència de Durban s'expressà amb unanimitat sobre la necessitat d'«evitar a tota costa la manipulació i explotació científica a Àfrica pels organismes internacionals». La vacuna de la sida, segons els científics, és la única solució viable per posar fi a la catàstrofe humana, social i econòmica a la que s'enfronta el continent negre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.