nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Les Balears necessiten protecció urgent segons un estudi presentat a Roma

L'informe presentat per WWF analitza l'ecosistema marí mediterrani

Un total de tretze àrees marines de la Mediterrània necessiten protecció urgent, entre elles les Illes Balears i la mar d'Alboran, per fer front a la urbanització incontrolada, la contaminació i la pesca abusiva, segons un informe que es presentà ahir a Roma.

Les Illes Balears, una de les principals destinacions turístiques d'Europa, conserva encara «riqueses naturals excepcionals» als seus fons marins, a més d'una valiosa biodiversitat, per la qual cosa el seu litoral requereix, segons els experts, «un major nivell de protecció», malgrat l'existència de quatre reserves naturals.

La riquesa de la mar d'Alboran es deu a la seva situació de contacte entre la mar Mediterrània i l'oceà Atlàntic, i el seu actual nivell de conservació també és considerat «insuficient».

La resta de zones que requereixen també protecció immediata són la costa de Ligúria, el Tirrè i l'illa de Sardenya (Itàlia), Còrsega (França), la costa de Dalmàcia (Croàcia), la costa oriental de la mar Jònica (Albània), les illes de l'Egeu (Grècia), i diversos trams costaners de Xipre, Turquia, Líbia, Algèria i Tunísia.

Les tres amenaces més importants que indica l'informe són: la construcció incontrolada a la costa, la contaminació procedent de la indústria i l'agricultura extensiva, els abocaments de petroli i la pesca abusiva, especialment la de ròssec en fons prohibits. Paolo Gulielmi, responsable del Programa Marí, assenyalà a la presentació de l'informe que la Mediterrània, «el bressol ancestral de la cultura europea, és també la regió amb el major nombre d'espècies endèmiques del món, després de les regions tropicals».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.