algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Breus

• Publicacions

Publiquen «La ciutat natal de Kafka» La versió original en txec de La ciutat natal de Franz Kafka, del desaparegut escriptor Emanuel Frynta (1923-1975), ha estat publicada per una editorial de Praga 40 anys després de ser escrita. La censura comunista va fer impossible publicar el llibre amb il·lustracions en blanc i negre de Jan Lukas, ja que aquest no va tenir millor idea en aquells anys que emigrar a Nova York, fet que era inadmissible pel règim d'un únic partit. Frynta també s'havia guanyat el menyspreu del règim amb el seu primer llibre sobre Kafka, un autor de per si marginat per haver escrit en alemany quan era txec i per la seva condició d'intel·lectual jueu.DdB

Recopilació de Baudelaire El francès Charles Baudelaire, creador maleït i pare del simbolisme, va escriure el 1857 un dels seus poemaris més coneguts, Les flors del mal, referent imprescindible per a la modernitat, però a més va fer crítica artística, literària, musical i relats, que ara han estat reunits per primera vegada en un sol llibre. Baudelaire és el títol d'aquest ambiciós projecte, que l'editorial Espasa ha publicat en una col·lecció amb el títol Biblioteca de la Literatura Universal, que dirigeix Claudio Guillén, Premi Nacional d'Assaig i fill del poeta de la generació del 27 Jorge Guillén. El llibre és un acurat volum de 1.511 planes de paper bíblia, amb tapes dures i cobert amb una funda, un estil que recorda les antigues edicions d'Aguilar, en què foren publicats en petits toms Goethe, Balzac o Lorca. DdB.

Rècord de vendes El nou llibre d'aventures de l'heroi infantil Harry Potter, que havia generat gran expectació, ha batut marques de venda en el primer dia de la seva publicació i s'ha col·locat en el número u a les llistes de vendes del Regne Unit. Les llibreries britàniques asseguren que la novel·la Harry Potter i la Copa de Foc, posada a la venda dissabte, és un dels que amb més rapidesa es venen. En algunes llibreries, la novel·la de l'escocesa Joanne Rowling anà desapareixent de les prestatgeries al ritme de cent exemplars per hora, i en un únic establiment se n'havien venut ja 1.200 volums abans del migdia.EFE.

• Exposicions

Llibres plumbis del Sacromonte Els llibres plumbis del Sacromonte, les 21 planxes de plom amb què els darrers moriscs de Granada tractaren d'evitar la seva expulsió ideant una doctrina sincrètica entre el cristianisme i l'islamisme, han estat exposats al públic per primer cop des del seu descobriment el segle XVI. Aquests llibres, declarats apòcrifs pel Vaticà perquè considerava fals el seu contingut, estan dipositats en una de les quatre seccions en què ha estat dividida l'exposició Jesucrist i l'emperador cristià, oberta ahir a la catedral de Granada per l'arquebisbe Antonio Cañizares; el batle, José Moratalla, i Miguel Castillejo, president de Cajasur. A més de les planxes, s'hi exhibeixen les relíquies i un manuscrit de la torre Turpiana, apareguts en l'esbucament de la mesquita major de Granada.EFE.

• Premis

Setmana Negra de Gijón El fotoperiodista Miguel Gil i l'alemany Kurt Schork, assassinats el maig passat a Sierra Leone, foren homenatjats ahir en la IV Trobada Internacional de Fotoperiodisme que es du a terme en el festival multicultural Setmana Negra de Gijón. Un grup de reporters s'uniren als pares i germans de Gil i a centenars de persones per fer «justícia amb dos dels millors i més reconeguts professionals de l'època», segons explicà el director de la trobada, Javier Bauluz. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.