cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
17°

La revista literària «Randa» proporciona noves mirades sobre Llorenç Villalonga

C.C. Palma.
Reunint els treballs més recents dels principals especialistes illencs en l'obra de l'escriptor Llorenç Villalonga, la revista literària Randa dedica el seu número 44 a divulgar noves mirades sobre la seva obra.

La publicació, que enguany compleix vint"i"cinc anys del seu primer exemplar, nascut «ben poc abans de la mort de Franco», segons s'indica a la presentació d'aquest número, s'obre amb un article de Josep Massot i Muntaner sobre la figura d'Antoni Sbert, parcialment pronunciat en l'ingrés de l'autor a l'Institut d'Estudis Catalans.

Tot seguit, Jaume Pomar i Pere Rosselló donen llum sobre Boton, el primerenc intent de nouvelle per part de Llorenç Villalonga, en què ja es troben, segons els autors, «molts elements que apareixeran en obres posteriors».

L'aportació de la professora de la UIB Carme Bosch està en la línia d'investigació que l'autora desenvolupa per aclarir si la traducció d'El guepard de Giuseppe di Lampedusa va ser realitzada per Villalonga o en honor a aquest autor mallorquí.

Tanca el monogràfic dedicat a Villalonga l'article del valencià Vicent Simbor, en què l'autor aborda la relació de l'escriptor i la seva obra amb el cinema, especialment enfocada des de la col·laboració de Villalonga a la revista Primer plano. Així mateix, Simbor recull en el seu article l'evocació nostàlgica de les primeres pel·lícules en els seus articles, com també el joc que Villalonga engega entre cinema i literatura, joc de ficció que se situa al bell mig de texts com Aventuras de Harold Dick i Alta película. Boceto i en el qual el cinema, malgrat ser-ne motiu inspirador, està al servei de l'estricta creació literària personal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.