algo de nubes
  • Màx: 19.41°
  • Mín: 9.02°
19°

Breus

COMMEMORACIONS

• Poesia i plàstica per a Pablo Neruda
Amb un festival de poesia, plàstica i altres arts culminen avui a Santiago els actes de celebració a Xile del cinquantenari del Canto General, de Pablo Neruda, considerada l'obra cimera del poeta guanyador del Premi Nobel de Literatura el 1971. L'activitat tindrà lloc al centre cultural Mapocho de la capital xilena, i ha estat organitzada per la Fundació «Delia del Carril», creada en memòria de «La Hormiguita», la pintora i gravadora argentina que va ser la segona esposa de Neruda. Hi haurà exposicions de llibres, pintura i escultura, col·loquis literaris, taules rodones, conferències, actes musicals i exhibicions de pel·lícules i vídeos relacionats amb Pablo Neruda i el seu Canto General. Entre els participants destaquen els pintors José Balmes i Roser Bru, que formaren part dels més de 2.000 espanyols que emigraren a Xile després de la guerra civil gràcies a les gestions realitzades per Neruda.AFP.

LITERATURA

• Coes pel darrer Harry Potter Admiradors de Harry Potter als Estats Units no dubtaren ahir a fer coes nocturnes, sacrificant hores de son i cursar milers de comandes per internet per aconseguir el nou llibre de la sèrie que sortí a la venda a mitjanit. Hores després del seu llançament al mercat al Regne Unit, la sortida a la venda als Estats Units del quart volum de la sèrie sobre Harry Potter causà gran rebombori entre els lectors, fins al punt de destacar ahir entre les notícies més destacades pels diaris i els informatius de ràdio i televisió. En total, 3'8 milions de còpies haurien de circular als Estats Units, on el famós personatge de ficció gaudeix de gran popularitat amb vendes que superen àmpliament les del seu natal Regne Unit.AFP.

• Homenatge a Lobo Antunes L'escriptor portuguès Antonio Lobo Antunes rebé ahir el Gran Premi de Novel·la de l'Associació Portuguesa d'Escriptors per la seva obra Exhortación a los cocodrilos. El president de la República, Jorge Sampaio, assistí al lliurament de la XVIII edició del premi, en què es congratulà de la gran projecció internacional de l'escriptor a països «on la llengua portuguesa no té gran presència» i afegí que «és un factor de prestigi per a la identitat i la cultura nacional». Lobo Antunes rebé ahir per segona vegada el guardó, en una cerimònia que va tenir lloc a la localitat costanera de Troia, al sud de Lisboa. La novel·la O auto dos danados va resultar també mereixedora d'aquesta distinció.E.P.

EXPOSICIONS

• Quatre mostres a Sitges Sitges acull aquest estiu un total de quatre exposicions: la galeria d'antiretrats de Joan Miró, la pintura catalana del Museu Nacional de Cuba, una mostra sobre els vidres de Santiago Rusiñol i una altra sobre el vidre contemporani, que podran ser visitades en diversos edificis d'aquesta localitat. L'edifici Miramar de Sitges inaugurà ahir una mostra itinerant d'antiretrats de Joan Miró, en què es poden veure 26 gravats prototípics i mitològics de gran format pintats per Miró durant els anys 70 amb tècniques innovadores. La mostra, organitzada per la fundació Joan Miró, també inclou material audiovisual divers sobre l'artista i un dossier pedagògic. Per altra banda, el Mercat Vell de Sitges acull fins el pròxim 27 d'agost una selecció de la pintura catalana procedent del Museu Nacional de Belles Arts de Cuba, on es poden veure obres de Marià Fortuny, Martí Alsina, Joaquim Mir, Ramon Casas, Joaquim Sunyer, Hermenegild Anglada-Camarasa i Santiago Rusiñol.EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.