algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

Brotons s'acomiada de la Simfònica amb un especial homenatge a Bach a Bellver

Els pròxims dies 6, 13, 20 i 27 de juliol se celebrarà el «V Festival de Música»

97968
Moment de la roda de premsa en què van presentar el festival. | S. AMENGUAL.

El Cinquè Festival de música al castell de Bellver amb l'Orquestra Simfònica de Balears enguany dedicarà les seves jornades a retre homenatge a J.S. Bach amb motiu del 250è aniversari de la seva mort els pròxims dijous de juliol, els dies 6, 13, 20 i 27. Amb aquestes actuacions Salvador Brotons s'acomiadarà de la Simfònica.

Per dotar el cicle d'unes característiques individualitzadores que el diferencien dels múltiples actes homenatges al gran compositor alemany les vetlades no constaran només de peces seves sinó que les segones parts oferiran també moviments de compositors afins com el seu redescobridor a través dels mítics Concerts històrics, F. Mendelssohn, W.A. Mozart, el seu gran admirador Heitor Villa-Lobos i G.F. Handel. Compositors triats pel seu caràcter «refrescant i estiuenc», segons el director de l'orquestra, Salvador Brotons.

Per potenciar aquest caràcter de distensió el festival s'ubicarà al marc incomparable del castell gòtic que presideix la ciutat de Palma ja que l'any passat va ser un gran èxit.

Dels actes s'ha de fer especial atenció, en primer lloc, a la Messa en si menor que dirigirà el director convidat Jordi Cases el tercer dijous de juliol, dia 20, i que serà la part més important, la que té més pes i suposarà «el cor» del festival, segons el director titular; en segon lloc, ressaltar les Bachianas brasileras que Villa-Lobos compongué en homenatge al compositor que ocupa la sèrie de concerts que comptarà amb sis cel·los, instrumentació inusual en les composicions.

El festival tancarà amb la coneguda Toccata i Fuga en re menor de Bach ja que està pensant per apropar els grans compositors a un ampli ventall de públic, sobretot als joves, fet que s'està aconseguint i que l'organització confia que continuï «in crescendo» per la qual es proposen fer el proper any alguns canvis amb l'objectiu de donar al festival més importància i portar-lo a una consolidació, i una consideració de festival dels més importants de l'estiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.