algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

L'art pur i els sentiments de Carmen Linares obren les Nits Mediterrànies

La cantaora actua divendres al festival de Costa Nord de Valldemossa

El festival de música Nits Mediterrànies de Costa Nord de Valldemossa s'enceta aquest divendres amb la cantaora Carmen Linares, que interpretarà cançons populars antigues recopilades per Federico García Lorca.

Carmen Linares omplirà l'immillorable marc de Costa Nord amb la seva màgia flamenca. Una dona que ha conquerit un lloc d'honor entre les estrelles de major projecció internacional. La seva veu ha captivat el públic de Nova York, Buenos Aires, Sidney o París, i transmet l'essència del cante jondo amb una saviesa expressiva que beu de les fonts de l'art tradicional flamenc.

Carmen Linares oferirà entre altres Nana de Sevilla, Sevillanas del siglo XVIII, la buleria El paño moruno o el tango Los cuatro muleros, cançons que García Lorca gravà amb la veu de l'Argentinita. Linares estarà acompanyada de Julio Blasco, contrabaix; Francisco Cortés i Miguel Àngel Cortés, guitarres; José Antonio Galicia, percussió; Pedro Ontiveros, flauta; i Rafel Villanueva, al violí.

L'andalusa Carmen Linares triomfa en el terreny més difícil, el de les sensacions, perquè el seu art és pur sentiment. Canta la soleà, els tientos, les bulerías, les cartageneras o els cantes amb els més exquisits matisos, però el seu cor i la seva gargamella commouen fins el més profund i màgic de tots els pals flamencs.

El Festival Nits Mediterrànies recrea l'esperit obert i cosmopolita de Costa Nord a través de la fusió d'estils i tradicions, el respecte cap a les diferents cultures que habiten la Mediterrània i la curiositat per a noves formes de creació i experimentació. Compta amb el patrocini de Majorica, Uni2 i el Grup Serra.

El proper dia 23 de juny Ginesa Ortega i els Solistes de Mallorca dirigits per Salvador Brotons oferiran El amor Brujo, de Manuel de Falla.
Després d'haver absorbit la cultura musical de la seva família, David Peña Dorantes va cursar estudis de piano en el Reial Conservatori de Sevilla. El resultat és Orobroy, una fusió d'estils i influències de les més clàssiques a les més avantguardistes que interpreterà el dia 7 de juliol a Costa Nord.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.