algo de nubes
  • Màx: 18.99°
  • Mín: 13.31°
13°

Breus

• SUBHASTA

Poema d'Alberti Durán Subastas de Arte subhastarà avui a Madrid el poema inèdit del poeta gadità Rafael Alberti Historia de un soldado, amb un preu de sortida de 3.750.000 pessetes, i dues cartes manuscrites originals del pintor de Màlaga Pablo Picasso, amb un preu inicial de 175.000 pessetes. L'obra original d'Alberti Historia de un soldado està escrita en cinc folis, a llapis, amb la capçalera de l'Hotel Royal de Sevilla i l'escut republicà. El manuscrit és un poema per a l'obra musical d'Igor Stravinsky. La primera de les cartes de Picasso és un text manuscrit original enviat a la seva mare des de París. La segona carta que sortirà a subhasta fou la que el pintor envià a les seves cosines amb motiu de la darrera malaltia del seu oncle Salvador.E.P.

• POESIA

Ramon Jiménez Antonio Campoamor González, autor de Vida y poesía de Juan Ramón Jiménez, ha reunit 11.915 referències bibliogràfiques sobre aquest poeta, un treball que, segons va dir li ha suposat deu anys de treball. Segons Campoamor, la seva Bibliografía de Juan Ramón Jiménez, acabada d'editar per la Fundació que du el nom del poeta i que té la seva seu a Moguer (Huelva), és ampliació de la bibliografia que ja publicà a Puerto Rico el 1970, que posteriorment amplià el 1983 perquè la publicàs l'editorial Taurus. EFE.

• NOVEL·LA

Rebecca Ray La jove escriptora britànica Rebbecca Ray va escriure la seva primera novel·la, A una cierta edad, amb la intenció de narrar de forma «clara i honrada» la reacció d'una adolescent davant la conjunció de diverses circumstàncies negatives i potencialment destructives. La novel·la va provocar un escàndol a Gran Bretanya quan es publicà el 1998, per l'explícita narració de la violència sexual, per haver-la escrit una jove de 17 anys. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.