algo de nubes
  • Màx: 11.89°
  • Mín: 7.47°
11°

Breus

• PREMIS

Suports a Martí i Pol pel Nobel El poeta Miquel Martí i Pol assenyalà ahir que se sent afalagat per la decisió unànime que adoptà ahir el Parlament català per elaborar una proposició no de llei en què es demana el Premi Nobel de Literatura per l'autor de Roda de Ter. El poeta, de 71 anys, que s'assabentà de la notícia ahir matí per la ràdio declarà emocionat que «no imaginava que això pugués succeir. Me sento afalagat i responsabilitzat per la decisió del Parlament», insistí. Entorn a la petició unànime dels diputats de la comissió de cultura del Parlament comentà que «no sé si em pot aproximar al Nobel, però m'atorga una representativitat especial, que l'accepto, tot i que no l'hagi cercat». La decisió del Parlament se suma a la de prop de 400 ajuntaments de Catalunya, València, Balears i Andorra que subscribeixen ja aquesta petició. Precisament la proposta també preveu traslladar l'acord als governs valencià, balear i andorrà. EFE.

• EXPOSICIONS

Genovés mostra la seva obra a Galícia El pintor valencià Juan Genovés exhibeix per primera vegada la seva obra dels dos darrers anys en una exposició que s'inaugurà ahir en el Museu d'Art Contemporani Unión Fenosa, a la Corunya. La mostra, integrada per 29 obres de gran format, formen part de la sèrie que el pintor denomina Seqüències i reflecteix una temàtica de realisme social i denúncia. En la presentació de la mostra, Genovés no va voler definir la seva exposició, «perquè crec que les paraules ennugolen la visió de la pintura», i afegí que «si pogués expresssar el que vull dir amb paraules, no pintaria, sinó que escriuria». L'artista afirmà en qualsevol cas que «mai no vull explicar la meva pintura, perquè això li deixo a l'espectador, amb qui penso molt perquè em sembla més gran que l'obra». Reclamà també cadires en els museus «perquè la pintura "digué", hauria de veure's d'assegut ja que un quadre resisteix dues hores de mirada».EFE.

Conca acull l'abstracció de Nolde Després de la càlida acollida de què ha gaudit a Palma, la Fundació Joan March inaugurà ahir en el Museu Espanyol d'Art Abstracte de Conca una mostra de 37 aquarel·les del pintor alemany Emil Nolde, cedides per la Fundació Ada i Emil Nolde de Seebüll, que s'exhibirà en la pinacoteca d'aquesta comunitat fins el proper 3 de setembre. Nolde és una de les figures clau de l'expressionisme alemany, en especial per la seva faceta aquarel·lista, ja que té en aquesta tècnica un grau poc comú en l'art contemporari. EFE.

• FIRES

El llibre, protagonista a Madrid El Passeig dels cotxes del Parc del Retiro de Madrid tornarà a acollir, a partir del 26 de maig i fins el 11 de juny, una nova edició de la Fira del Llibre de Madrid, que enguany assoleix la seva convocatòria número 59. Fernando Valverde, que aquest any exerceix per primer pic com a president de la Fira, que tornarà a acollir un total de 466 casetes, apuntà ahir que la celebració d'enguany «serà molt semblant a l'anterior edició tot i que també hi haurà novetats, com és la presència del pes de les noves tecnologies». Dels 466 estands que s'han aixecat enguany en la Fira del Llibre, organitzada pel Gremi de Llibres, i Editors de Madrid i la Federació d'Associaicons Nacionals de Distribuïdores, un total de 182 pertanyen a llibreries, 215 a editors, 50 a distribuïdores i 17 a organismes oficials. Entre les novetats de la Fira del 2000 destaquen les activitats que es duran a terme en el Pavelló d'Encontres Culturals, el foment de la lectura entre els petits, exposicions i muntatges teatrals. Així mateix, s'incorporarà un espai específic dedicat al suport electrònic (Cd-ROM i CDI). EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.